Strona 10 z 11 PierwszyPierwszy ... 891011 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 106

Wątek: Użytkownicy mac

Początki nałogu
    Miasto
    Kielce/fr

Domyślnie Odp: Użytkownicy mac

Skoro uzytkujesz juz od dluzszego czasu, to moze podpowiesz jak zagospodarowac pamiecia, bym nie musial zamykac i otwierac aplikacji z powodu braku pamieci?
    Nie jestem jedyny z tym poza polska...
    Handlarzem nie jestem wiec kupowac cos i zaraz potem odsprzedawac to nie za bardzo moje hobby.

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Cytat Zamieszczone przez Raideur Zobacz posta
    Mam pytanko jak jest u maca z zarzadzaniem pamiecia, bo jak na razie to wiedze ze bardzo kiepsko, co zrobic zeby by to polepszyc?
    Zarzadzanie pamiecia w duzej mierze zalezy od uzytkownika. Jak masz otwarty pierdylion zakladek w Chrome czy Safari to szybko pozbedziesz sie wolnej pamieci.

Zostaw ten problem komputerowi, on ma tak tym zarzadzac zeby bylo dobrze. W tej kwestii nie mozna generalizowac bo wszystko zalezy od indywidualnego uzycia kompa - jakie programy otwarte, co sie robi itp itd. Tu nie ma recepty.

Pierwsze tez slysze zeby ktos chcial sprzedawac Maca z powodu zlej gospodarki pamieci : )
    Ostatnio edytowane przez banan82 ; 03-12-2014 o 13:01
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez trumil9 Zobacz posta
    Nawiaze kontakt z innymi uzytkownikami mac, zapraszam na PW
    Pracuje na Macintoshu od 1991r. Jak masz jakieś pytania to zapraszam.
    Pozdrawiam. Marek
    Canon EOS 1V, 1DSMKIII. 14/2.8 L, 35/1.4, 50/1.2, 85/1.2, EF 300mm f/2.8L IS II, 600/4
    Leica M7, MP, M9, Monochrome, M240. Obiektywy: Summilux 35/1.4, Noctilux 50/0.95 , Summilux 1.4/50, Summicron 90/2
    Fujichrome Provia 100F/400X, Kodak Tri-X, T-max 100/400 + Flextight X5

Coś już napisał
    Miasto
    Gdynia

Witam. I ja dołączyłem do grona użytkowników Appla. IPhone, iPad i teraz MacBook Pro. Powoli przyzwyczajam się i uczę systemu, ale podoba mi się
    Cały temat przeczytałem jednym tchem, trochę spraw mi się wyjaśniło, innych u siebie nie zauważyłem. Specem od IT też nie jestem, jedynie użytkownikiem sprzętu, który z mojego punktu widzenia powinien być: prosty w obsłudze i niezawodny. Dodatkowym plusem jest, jeśli jest też ładny
    Do obróbki zdjęć używam Canon DPP, a do zarządzania nimi Picasy, ale mam zamiar kupić i zainstalować Lightrooma.
    Głównym powodem, zmiany PC na Maca był ekran - we wszystkich urządzeniach mam retiny i jestem nimi zachwycony. Poza tym współpraca telefonu, tabletu i kompa.... jest super.
    Piszcie jak najwięcej Chłonę te wiadomości z niecierpliwością. Pozdrawiam.

Początki nałogu
    Miasto
    Kielce/fr

Cytat Zamieszczone przez mnocon Zobacz posta
    Używam maca od 2006 roku miałem macbooka, maca pro, maca mini a obecnie imaca 27 jeśli ktoś ma jakieś pytanie proszę pytać
    Obrabjajac zdjecia na DPP ciagle po jakims czasie pracy wyskakuje komunikat ze ilosc pamieci niewystarczajaca, trzeba zrestartowac program i tak na okraglo, co to moze byc?
    Pamiec zainstalowana na macu to 16gb.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Za dużo RAWów w jednym katalogu?

Uzależniony
    Miasto
    Koszalin i okolice

Pewnie pomoze wymiana na jakis sensowny system np windows

Wysłane z mojego SM-N910C

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Nie pomoże, w Windows jest to samo. Ewentualnie może pomóc wymiana DPP na 4.1.5, ale nie sprawdzałem.

Sprobowac uzywac innych programow DPP nie powala na OSX (ja go odpuscilem juz dobre pare lat temu).

Początki nałogu
    Miasto
    Kielce/fr

Cytat Zamieszczone przez scooter Zobacz posta
    Pewnie pomoze wymiana na jakis sensowny system np windows

Wysłane z mojego SM-N910C
    Nie rozumiem cie kolego, windows tez mam i ANI RAZU podczas kilku lat uzytkowania nie wywalilo DPP, a uzywalem roznych wersji. Choc moj pc to nie ten za "tysiac piecset" kupiony w markecie niedaleko stoiska miesnego...,lecz skladany z dosyc dobrych komponentow, dlatego sobie radzi bardzo dobrze?
    Ci co sie skarza na windows to uzytkownicy ktorzy, kupuja pc za grosze a porownuja do mac-ow klika lub i kilkanascie drozszych.

Jednak moje pytanie dotyczylo innej rzeczy a ty niestety nie umiales odpowiedziec albo niechcesz i tak trolujesz sobie.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Nie pomoże, w Windows jest to samo. Ewentualnie może pomóc wymiana DPP na 4.1.5, ale nie sprawdzałem.
    Z tym tez sie spotkalem na innych forach, choc nie mam czasu na sprawdznie kazdej wersji po kolei, a to co pisze filemoon tez wydaje sie byc dobrym rozwiazaniem, gdyz z innymi programami nie zauwazylem problemow?

Strona 10 z 11 PierwszyPierwszy ... 891011 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów