Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 37 z 37

Wątek: Fast Murder On The Street....;)

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Co do dzwięku i głośności to prosze nie przesadzajcie Jak kiedyś w kościele niechcący zrobiłem serje 6 zdjęc swoim A-1 z podłączonym MD-MA na prędkości H, to mnie przegonili Albo kiedys FTb tam to dopiero jest łupnięcie Nie mówie już nic o T-90 na serii L (~2kl/s) trrataataata wychodzi
    T-90, T-70, FTb i trochę FD szkieł oraz Canonetka

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A zapomniałem dodac, że co zwraca uwagę na ulicy to nie przesmarowany Canon z serii A, nie dośc, że klapnie to i zagwizda !
    T-90, T-70, FTb i trochę FD szkieł oraz Canonetka

M_a_C
    Guest

Domyślnie

Porównanie "klapnięć" jest m.in. tutaj:

http://www.dpreview.com/reviews/Cano...-300d-jpeg.mp3

350d/d70/300d

BTW, witam wszystkich (pierwszy post na forum) :-D . Zastanawiam się nad kupnem 350'ki, swego czasu natrafiłem na recenzję z tym plikiem dźwiękowym.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Teo
    Hmmm.... Bo do czego zmierzam.... 20D to fajny aparat i w ogóle, ale dźwięk migawki jest....hmm....nieco krępujący. Nie ma z tym dla mnie problemu, kiedy fotografuję w sytuacjach oczywistych jak ślub czy inna imprezka czy studio, ale moim żywiołem jest też ulica. A tam, z doświadczenia to wiem, im aparat cichszy i bardziej niepozorny, tym lepiej. I w zupełności wystarczy mi stałoogniskowy obiektyw np. 20mm. Poza tym jest też kwestia zapasowego body na te imprezki. Do tej pory pożyczałem coś tam od kumpli, ale wiecie jak to jest... Nie zawsze można. Więc pomyślałem o drugim body. I tak sobie zerkam w stronę 350D + np. 20/2.8 USM. To byłby fajny sprzęcik do ulicznej fotografii. Mały, cichy i szybki. Niskie szumy... Co prawda przeszkadza mi trochę brak kompatybilności np. akumulatorów, ale ten aspekt jakoś przeżyję. A ktoś z Was, drodzy Forumowicze, używa 350D do ulicznej strzelaniny ?
    Chyba sam wyszukujesz sobie problemy....

Pozdr
    Lutek
    EOS 70D | Canon 50mm f/1.8 STM | Canon 18-135 3.5-5.6 IS STM | PIXMA MG7150

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez M_a_C
    Porównanie "klapnięć" jest m.in. tutaj:

http://www.dpreview.com/reviews/Cano...-300d-jpeg.mp3

350d/d70/300d

BTW, witam wszystkich (pierwszy post na forum) :-D . Zastanawiam się nad kupnem 350'ki, swego czasu natrafiłem na recenzję z tym plikiem dźwiękowym.
    Nieźle sie ubawiłem tym nagraniem :-)
    Ale może tu jest odpowiedz na pytanie dlaczego nie słyszy się o masowym padaniu migawek w 350D..... bo może jest zupełnie inna?

Pozdr
    Lutek
    EOS 70D | Canon 50mm f/1.8 STM | Canon 18-135 3.5-5.6 IS STM | PIXMA MG7150

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lutek
    Ale może tu jest odpowiedz na pytanie dlaczego nie słyszy się o masowym padaniu migawek w 350D..... bo może jest zupełnie inna?
    Na pewno motorek naciągający migawkę (i przewijający film ) jest inny. Chyba wzięli silniczek z AF sigmy.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Straszne echo na tym nagraniu. Dzwiek średnio przypomina oryginał.
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów