Mógłbyś rozwinąć, nie chwytam w odniesieniu do tego co napisałem.
Mówimy o realnych klientach i realnych zamówieniach ale skoro wiesz lepiej no to pozostaje tylko robić wszystko w 4K, kto broni?
BTW: jeśli mówisz o dużym budżecie przy wydawnictwach to najwyraźniej działamy w innych realiach rynkowych.
Wiesz chyba jednak problem polega na tym że nigdy nie obrabiałeś obrazka z tej kamery. Ja robiłem to kilkakrotnie i zapas jakości jest taki że w realizacjach wielokamerowych czasem trzeba z niej obraz "pogarszać" żeby dostosować się do innych kamer (też nie kupionych za pięć stówek w markecie).
Od stabilizacji to są statywy ew. stedy, ta kamera właściwie nie nadaje się do użycia z ręki ani do repo. Przynajmniej ja bym tym nie umiał pracować w ten sposób.
A moim zdaniem nie i wielu moim znajomym którzy trudnią się robieniem czegoś w video też nie nadszedł. I pewnie dla takich zacofanych osób jest ta kamera. A co do "swobody pracy twórczej" - jak to pięknie brzmi ale mogę Cię zapewnić że ostatnią rzeczą która mnie ogranicza w tym względzie jest brak kamery 4K
.
Mam wrażenie że tak możemy dyskutować do majaa i tak każdy zostanie przy swoim. Ja patrzę na to wyłącznie ze swojego nie przeczę dość wąskiego podwórka i dlatego na moje ta kamera ma sens, bo to jest bardziej kwestia biznesowa niż jakościowa. Zapewne entuzjaści będą mieli zupełnie inne zdanie...