Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: YN 560II pomoc mile widziana

Question YN 560II pomoc mile widziana

Czy ktoś z szanownych forumowiczów korzystał z YN560II i jest w stanie coś o niej napisać? (polecić odradzić) Zadaję to pytanie bo mogę takową lampę kupić w dość okazyjnej cenie - warto dodać, że oferowana mi lampa jest nowa - nie strzeliła może z 10 razy.

Proszę nie besztać i nie śmiać się z młokosa

Początki nałogu Awatar moregun

Domyślnie Odp: YN 560II pomoc mile widziana

jeżeli szukasz manuala to jest świetnie wykonana i rewelacyjnie błyska.
    używałem ją jako doświetlenia z fotoceli i dawała sobie świetnie radę.
    Ostatnio edytowane przez moregun ; 20-10-2014 o 22:03

No właśnie nie interesuje mnie lampa z TTL tylko typowy manual. Nigdy w rękach nie miałem żadnej lampy tego producenta, a jej cena która została podana przez sprzedającego nie świadczyła o niczym dobrym :P Ale raczej skuszę się na tą lampę
    M249 MK I gunner - Gulf War

Początki nałogu
    Miasto
    Lubelskie

Jeżeli pracujesz w manualu to jest super sprawa, zmiana parametrów odbywa się szybko ( strzałki w pionie odpowiadają za zmianę o całą wartość- poziome o 1/3, bez zbędnego klikania potwierdzania jak np. w Canon 430exII - tam zmiana ustawień jest mocno upierdliwa jak dla mnie, Canona używam tylko gdy potrzebny HSS lub sporadycznie dla TTL, reasumując 80% jadę na YN 560II.
    Ostatnio edytowane przez Yaru ; 21-10-2014 o 08:26

Cytat Zamieszczone przez Drzedałkę Zobacz posta
    No właśnie nie interesuje mnie lampa z TTL tylko typowy manual. Nigdy w rękach nie miałem żadnej lampy tego producenta, a jej cena która została podana przez sprzedającego nie świadczyła o niczym dobrym :P Ale raczej skuszę się na tą lampę
    Bierz ... będziesz zadowolony ;-)

pozdrawiam
    Paweł

Lampa już do mnie jedzie. Dzisiaj wieczorem wpadnie w moje łapy dziękuję Wam serdecznie za pomoc.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Nysa

Hmmm, też miałem podobne zdanie na temat tych lamp, ale niestety ostatnio po zrobieniu ok 10 błysków coś na 1/4 mocy zaśmierdziało i przestała działać. Zrobiłem nią coś z 8 sesji nie bardzo ją forsując. Teraz to już po ptokach bo minęła gwarancja.
    Posiadam też YN 560 mark I i ta mimo większej/dłuższej eksploatacji sprawuje się bez zarzutu.
    Nie wiem czy nawet jest sens szukać serwisu co by ją naprawił skoro nowa niewiele powyżej dwustu złotych kosztuje.
    Oczywiście jak będę potrzebował to znowu taką samą zakupię bo stosunek cena/osiągi jest bezkonkurencyjna do błyskania w małym studio na manualu.
    Możliwe że po prostu miałem pecha i jest to rzadki przypadek, ale skoro takie coś się wydarzyło to trzeba o tym napisać.
    40d z gripem, 17-55 2,8 IS, 85 1,8 70-200 4,0L IS, 300d z gripem, 18-55, 50 1.8 II, 28-135 IS USM, 420 EX

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Cytat Zamieszczone przez RobertS Zobacz posta
    Teraz to już po ptokach bo minęła gwarancja.
    Kupiona u nas czy w Chinach? Kupiona na fakturę "firmowo" czy prywatnie? Jak dawno kupiona?
    Powód tych pytań: google "niezgodność towaru z umową"

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Nysa

Cytat Zamieszczone przez r_m Zobacz posta
    Kupiona u nas czy w Chinach? Kupiona na fakturę "firmowo" czy prywatnie? Jak dawno kupiona?
    Powód tych pytań: google "niezgodność towaru z umową"
    Kupiona w Freepers w Łodzi osobiście na paragon na pewno minęło 2 lata jak nie 3...
    40d z gripem, 17-55 2,8 IS, 85 1,8 70-200 4,0L IS, 300d z gripem, 18-55, 50 1.8 II, 28-135 IS USM, 420 EX

Niestety tak może być z każdym sprzętem niezależnie od marki i tego jak bardzo był eksploatowany. Felery zdażają się wszędzie nawet w najdroższym markowym sprzęcie. Wiem coś o tym...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów