Pokaż wyniki od 1 do 10 z 114

Wątek: Jak zacząć fotografować śluby.?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie Odp: Jak zacząć fotografować śluby.?

Cytat Zamieszczone przez marcin_g Zobacz posta
    ... właśnie wczoraj zakupiłem canona 85mm f1.8. ...
    Widzę, że jakieś inwestycje w sprzęt czynisz.
    A jakie kroki poczyniłeś w kierunku nauki?

...Zamierzam kupić 70-200mm 2.8...
    IMHO do kropa nie ma sensu mając 85 1.8. Lepiej coś w stylu 18-35 1.8 lub 17-50/55 2.8
    6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
    Moje fotki Moje fotki II

Coś już napisał Awatar marcin_g
    Miasto
    Siedlce

Cytat Zamieszczone przez tlustyx Zobacz posta
    ...A jakie kroki poczyniłeś w kierunku nauki?...
    Cenna uwaga i przyznam się bez bicia piany "nic nie robiłem

Cytat Zamieszczone przez tlustyx Zobacz posta
    IMHO do kropa nie ma sensu mając 85 1.8. Lepiej coś w stylu 18-35 1.8 lub 17-50/55 2.8
    Z tym też poczyniłem pewne kroki, odsprzedałem 600D i kupiłem używane 5D mkII (zrobione było około 25tys zdjęć, jeszcze muszę to sprawdzić programem). A właśnie matrycę można wymienić? Jak możesz i wiesz oczywiście, to po jakim przebiegu powinno udać się do serwisu na czyszczenie. Pytam praktykujących użytkowników.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Z tym też poczyniłem pewne kroki, odsprzedałem 600D i kupiłem używane 5D mkII (zrobione było około 25tys zdjęć, jeszcze muszę to sprawdzić programem). A właśnie matrycę można wymienić? Jak możesz i wiesz oczywiście, to po jakim przebiegu powinno udać się do serwisu na czyszczenie. Pytam praktykujących użytkowników.
    Kupujesz na oślep sprzęt, mogłeś zapytać, napisać jaki masz budżet. Wyglądało to tak, jakbyś z 600D chciał na ślub lecieć.
    600D mogłeś sobie zostawić jako backup, szczególnie, że 5D nie jest nowe.
    Szkła to nie wszystko. Ale jeżeli rozumiesz podstawy fotografii to chyba dasz sobie radę.
    Zabierz kolegę, koleżankę, żonę, córkę do ciemnego miejsca, może być kościół i zrób ze 20 zdjęć w różnych miejscach. Zobacz co z tego wyjdzie.

Coś już napisał Awatar marcin_g
    Miasto
    Siedlce

Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta
    Kupujesz na oślep sprzęt, mogłeś zapytać, napisać jaki masz budżet. Wyglądało to tak, jakbyś z 600D chciał na ślub lecieć.
    600D mogłeś sobie zostawić jako backup, szczególnie, że 5D nie jest nowe.
    Szkła to nie wszystko. Ale jeżeli rozumiesz podstawy fotografii to chyba dasz sobie radę.
    Zabierz kolegę, koleżankę, żonę, córkę do ciemnego miejsca, może być kościół i zrób ze 20 zdjęć w różnych miejscach. Zobacz co z tego wyjdzie.
    Wolałem już nic nie pisać na temat zakupów bo zaraz byłbym zmieszany wszyscy wiemy z czym.

A jeśli chodzi o zdjęcia, Twój pomysł mam już w jednym z punktów, niebawem zrealizuję i pochwalę się tutaj .

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Wolałem już nic nie pisać na temat zakupów bo zaraz byłbym zmieszany wszyscy wiemy z czym.

A jeśli chodzi o zdjęcia, Twój pomysł mam już w jednym z punktów, niebawem zrealizuję i pochwalę się tutaj .
    Czekam z niecierpliwością na zdjęcia.

Początki nałogu
    Miasto
    Kielce/fr

Z tym też poczyniłem pewne kroki, odsprzedałem 600D i kupiłem używane 5D mkII (zrobione było około 25tys zdjęć, jeszcze muszę to sprawdzić programem)...po jakim przebiegu powinno udać się do serwisu na czyszczenie. Pytam praktykujących użytkowników.
    "praktykujacy" uzytkownicy mysle za malo na ten temat wiedza bo oni robia zdjecia, a jesli widza ze matryca jest brudna to wtedy oddaja do czyszczenia.
    Aparat to nie samochod ze masz okreslony przebieg i po zrobienu go masz wizyte etc, nie musisz wymieniac elementu ktory dziala i czyscic czegos co jest czyste.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów