Strona 5 z 12 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 114

Wątek: Jak zacząć fotografować śluby.?

Uzależniony Awatar poszukiwacz2006
    Miasto
    dawna stolica

Domyślnie Odp: Jak zacząć fotografować śluby.?

Ale daliście się wciągnąć w prowokację, ha, ha ha! Pozdrawiam
    Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
    hobbystycznie - brak czasu niestety :-(

Coś już napisał Awatar marcin_g
    Miasto
    Siedlce

Cytat Zamieszczone przez poszukiwacz2006 Zobacz posta
    Ale daliście się wciągnąć w prowokację, ha, ha ha! Pozdrawiam
    Nie przesadzaj z tą prowokacją.

A odpowiadając na zadane pytania. Nie nie mam zdjęć ślubnych, ale jak coś będę miał to nie będę się chwalił, zauważyłem że wielu z użytkowników forum, ma chol.... problem z akceptacją kogoś nowego. Pewnie najlepiej jak by wszyscy inni, niż "elita forum" - bo tak chyba należy nazwać mądralińskich. Siedzieli cicho i czasem zadali pytanie na które "mądralińscy" mogli by się wypowiedzieć, w końcu są wszechwiedzący. Pozdrawiam.

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

był taki program "usterka", myślę ze jak się do nich zgłosisz to oni ci załatwia pierwsze zlecanie
    a później to już będziesz jechał na "legendzie" telewizyjnej
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Coś już napisał

To niezły pomysł jest.Słyszałem o takich, którzy w tym celu skutecznie dobijali sie do Gesslerowej.

Jak nie wyjdzie, to może w wyborze pomoże link:

Ile zarabia fotograf w Polsce? Zobacz realne stawki!
    Ostatnio edytowane przez mysiaty ; 21-10-2014 o 11:03

Cytat Zamieszczone przez mysiaty Zobacz posta
    Jak nie wyjdzie, to może w wyborze pomoże link:

Ile zarabia fotograf w Polsce? Zobacz realne stawki!
    MAGAZYN DLA MĘŻCZYZN
    Sesja okładkowa nawet 10 000 zł
    To ja już wiem, co chciałbym w życiu robić.

Cytat Zamieszczone przez marcin_g Zobacz posta
    Nie przesadzaj z tą prowokacją.

A odpowiadając na zadane pytania. Nie nie mam zdjęć ślubnych, ale jak coś będę miał to nie będę się chwalił, zauważyłem że wielu z użytkowników forum, ma chol.... problem z akceptacją kogoś nowego. Pewnie najlepiej jak by wszyscy inni, niż "elita forum" - bo tak chyba należy nazwać mądralińskich. Siedzieli cicho i czasem zadali pytanie na które "mądralińscy" mogli by się wypowiedzieć, w końcu są wszechwiedzący. Pozdrawiam.
    Nie pytałem o zdjęcia ślubne, tylko czy w ogóle możesz pochwalić się jakimiś zdjęciami i czy miałeś już coś z fotografią wspólnego (mam na myśli hobbystyczne pstrykanie).

Uzależniony
    Miasto
    Koszalin i okolice

Od jakichs 12 lat pstrykam lustrzankami najpierw analogami od 9 lat cyfrowymi, zaczalem od 350 potem 30 potem 5 teraz 5mk3. Pierwsze slubne zroibilem chyba z 5lat temu przy okazji slubu znajomej jako gosc . nie powiem zeby mnie moje zdjecia powalily, ale kolezanka wolala moje zdjecia zamiast fotek za ktore zaplacila kupe kasy. Potem nie pstrykalem slubow. Jakos sie nie zlozylo za to w sierpniu pykalem slub znajomych jako jedyny fotograf. Stres byl kosmiczny, chociaz mowilem ze ze mnie zaden profi fotograf ale sie uparli. Zdjecia sie podobaly i dostalem kolejne zlecenie od znajomych. Za drugim razem stres byl juz mniejszy. Ale zeby brac kase to pewnie jeszcze z rok i kilka slubow za free.

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Cytat Zamieszczone przez briho Zobacz posta
    czy w ogóle możesz pochwalić się jakimiś zdjęciami
    CISZA ZAPADŁA
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Coś już napisał Awatar marcin_g
    Miasto
    Siedlce

scooter - jak możesz tak robić za free wszyscy się na ciebie obrażą wielcy fotografowie. Za chwilę zostaniesz zlinczowany Hehehe

becekpl - ah... czekałem na twój genialny pomysł, jak zwykle błysnąłeś niczym gwiazda Cały czas liczę, że jednak pierwsze zlecenie będzie od Ciebie, jak spartaczę to chociaż będziesz przygotowany.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Nowy Sącz

Cytat Zamieszczone przez scooter Zobacz posta
    ... Ale zeby brac kase to pewnie jeszcze z rok i kilka slubow za free.
    Dziwne rozumowanie. Czy nie powinno być tak, że jak się uczysz to chodzisz jako drugi fotograf "praktykant" - może być za darmo. Jednak, gdy nabierzesz już pewnego doświadczenia i czujesz się na siłach to idziesz fotografować sam i za to jak najbardziej powinieneś wziąć pieniądze. Nie dla tego, że tak twierdzą inni fotografowie, ale dla tego, że wykonujesz pewną usługę, zajmuje to dużo czasu, zużywa się sprzęt (wcale nie tani), wię nie rozumiem, dlaczego nie wziąć "parę złotych", przynajmniej na amortyzację sprzętu, dojazd, poświęcony czas itp.
    6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
    Moje fotki Moje fotki II

Strona 5 z 12 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów