Strona 8 z 12 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 114

Wątek: Jak zacząć fotografować śluby.?

Początki nałogu
    Miasto
    022

Domyślnie Odp: Jak zacząć fotografować śluby.?

Cytat Zamieszczone przez marcin_g Zobacz posta
    A czy ja napisałem że już zaczynam pracę? Czy napisałem że chciałbym zacząć?
    także:

Z braku pracy i ciągłego poszukiwania etatu, który poprawiłby moją sytuację finansową, postanowiłem zająć się fotografią. Wybrałem tylko jeden kierunek jest nim "Fotografia ślubna". Tutaj pytanie do doświadczonych członków forum. Oczywiście nikogo nie chcę zmuszać do podpowiadania mi, ale z doświadczenia na różnych forach proszę was o nie wylewanie swoich żali i frustracji, zaoszczędźmy czas na coś innego.
    Dla mnie słowa postanowiłem, wybrałem są dość jednoznaczne. Napisałeś też o kiepskiej sytuacji finansowej co w całości daje dość jednolity przekaz - będe robił śluby i to lada moment.
    Kilka osób w dosyć dosadny [czasami celowo] sposób próbowało dosyć rzeczowo odwieźć Cię od tego pomysłu na życie mając na uwadze okoliczności, które przedstawiłeś - sytuacja finansowa, Twoje dotychczasowe doświadczenie, posiadany sprzęt.

Teraz widzę fochy i grymasy z Twojej strony. To oznacza tyle, że ludzie z forum do których zwróciłeś się o pomoc za przeproszeniem gó..no wiedzą bo Ty i tak zrobisz po swojemu.
    Kilka osób dało Ci konkretne pomysły na to jak zacząć, ale widzę, że te zignorowałeś. Co więcej w sieci jest pierdyliard źródeł z odpowiedziami na KAŻDE z Twoich pytań.

Także śmiało rób, jak uważasz i czujesz. Mam nadzieję, że Ci się uda.

Coś już napisał Awatar marcin_g
    Miasto
    Siedlce

Cytat Zamieszczone przez p0lish Zobacz posta
    Dla mnie słowa postanowiłem, wybrałem są dość jednoznaczne. Napisałeś też o kiepskiej sytuacji finansowej co w całości daje dość jednolity przekaz - będe robił śluby i to lada moment.
    Kilka osób w dosyć dosadny [czasami celowo] sposób próbowało dosyć rzeczowo odwieźć Cię od tego pomysłu na życie mając na uwadze okoliczności, które przedstawiłeś - sytuacja finansowa, Twoje dotychczasowe doświadczenie, posiadany sprzęt.

Teraz widzę fochy i grymasy z Twojej strony. To oznacza tyle, że ludzie z forum do których zwróciłeś się o pomoc za przeproszeniem gó..no wiedzą bo Ty i tak zrobisz po swojemu.
    Kilka osób dało Ci konkretne pomysły na to jak zacząć, ale widzę, że te zignorowałeś. Co więcej w sieci jest pierdyliard źródeł z odpowiedziami na KAŻDE z Twoich pytań.

Także śmiało rób, jak uważasz i czujesz. Mam nadzieję, że Ci się uda.
    Zacznę od sprostowania. O sytuacji finansowej napisałem po prostu i nie miało to oznaczać, że lecę szukam kasy. Najwidoczniej nie warto nic pisać bo każde moje słowo zostanie obrócone w... jak sam napisałś gó....no.
    A teraz gdzie wcześniej użyłem sformułowania "ludzie z forum... wiedzą"? Czy muszę każdego się słuchać, kto napisze na forum? Wydaje mi się, że nie, więc w czym widzisz problem.
    "Kilka osób dało Ci konkretne pomysły...", dokładnie kilka. Nie przypominam sobie bym ignorował te pomysły. Leżą na biurku, zapisane na kartce papieru A5 w punktach.
    Dla Twojego lepszego samopoczucia w wolnej chwili, mogę wysłać Ci maila ze zdjęciem kartki. Odpowiedzi na moje pytania na pewno odnajdę w wielu miejscach w sieci, jednak chciałem uzyskać informacje od prawdziwych praktykujących fotografów.

Na pewno zrobię tak jak uważam i jak czuję, ale z pewnością zadam jeszcze dużo pytań.
    Ostatnio edytowane przez marcin_g ; 26-10-2014 o 17:15

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

85 1.8 jest fajne, ale na cropie niekoniecznie tak bardzo praktyczne, jest wąsko i trzeba daleko odchodzić, chociaż w plenerze na pewno będzie dobre
    SONY

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Nowy Sącz

... właśnie wczoraj zakupiłem canona 85mm f1.8. ...
    Widzę, że jakieś inwestycje w sprzęt czynisz.
    A jakie kroki poczyniłeś w kierunku nauki?

...Zamierzam kupić 70-200mm 2.8...
    IMHO do kropa nie ma sensu mając 85 1.8. Lepiej coś w stylu 18-35 1.8 lub 17-50/55 2.8
    6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
    Moje fotki Moje fotki II

Miasto
    Siedlce

Cytat Zamieszczone przez tlustyx Zobacz posta
    ...A jakie kroki poczyniłeś w kierunku nauki?...
    Cenna uwaga i przyznam się bez bicia piany "nic nie robiłem

Cytat Zamieszczone przez tlustyx Zobacz posta
    IMHO do kropa nie ma sensu mając 85 1.8. Lepiej coś w stylu 18-35 1.8 lub 17-50/55 2.8
    Z tym też poczyniłem pewne kroki, odsprzedałem 600D i kupiłem używane 5D mkII (zrobione było około 25tys zdjęć, jeszcze muszę to sprawdzić programem). A właśnie matrycę można wymienić? Jak możesz i wiesz oczywiście, to po jakim przebiegu powinno udać się do serwisu na czyszczenie. Pytam praktykujących użytkowników.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cenna uwaga i przyznam się bez bicia piany "nic nie robiłem

Z tym też poczyniłem pewne kroki, odsprzedałem 600D i kupiłem używane 5D mkII (zrobione było około 25tys zdjęć, jeszcze muszę to sprawdzić programem). A właśnie matrycę można wymienić? Jak możesz i wiesz oczywiście, to po jakim przebiegu powinno udać się do serwisu na czyszczenie. Pytam praktykujących użytkowników.
    Kupujesz na oślep sprzęt, mogłeś zapytać, napisać jaki masz budżet. Wyglądało to tak, jakbyś z 600D chciał na ślub lecieć.
    600D mogłeś sobie zostawić jako backup, szczególnie, że 5D nie jest nowe.
    Szkła to nie wszystko. Ale jeżeli rozumiesz podstawy fotografii to chyba dasz sobie radę.
    Zabierz kolegę, koleżankę, żonę, córkę do ciemnego miejsca, może być kościół i zrób ze 20 zdjęć w różnych miejscach. Zobacz co z tego wyjdzie.

Miasto
    Siedlce

Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta
    Kupujesz na oślep sprzęt, mogłeś zapytać, napisać jaki masz budżet. Wyglądało to tak, jakbyś z 600D chciał na ślub lecieć.
    600D mogłeś sobie zostawić jako backup, szczególnie, że 5D nie jest nowe.
    Szkła to nie wszystko. Ale jeżeli rozumiesz podstawy fotografii to chyba dasz sobie radę.
    Zabierz kolegę, koleżankę, żonę, córkę do ciemnego miejsca, może być kościół i zrób ze 20 zdjęć w różnych miejscach. Zobacz co z tego wyjdzie.
    Wolałem już nic nie pisać na temat zakupów bo zaraz byłbym zmieszany wszyscy wiemy z czym.

A jeśli chodzi o zdjęcia, Twój pomysł mam już w jednym z punktów, niebawem zrealizuję i pochwalę się tutaj .

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Wolałem już nic nie pisać na temat zakupów bo zaraz byłbym zmieszany wszyscy wiemy z czym.

A jeśli chodzi o zdjęcia, Twój pomysł mam już w jednym z punktów, niebawem zrealizuję i pochwalę się tutaj .
    Czekam z niecierpliwością na zdjęcia.

Początki nałogu
    Miasto
    022

Matryce w 5d2 można wymienić ale podwoi to wartość aparatu. Zapewne chodziło Ci o migawkę.
    70-200 na ślubie może być problematyczne ale już na plenerze spisze się bardzo dobrze.

Miasto
    Siedlce

Tego się domyśliłem z postów które już przeczytałem. Ale mam nadal dylemat czy Canon czy Tamron.

Strona 8 z 12 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów