Wbudowana w 350d lampa wali jak na mój gust strasznie mocno. Jak zmienić ustawienia w aparacie tak, aby lampa nie paliła tak mocno a zarazem pierwszy plan na zdjęciu był dobrze naświetlony?
Wbudowana w 350d lampa wali jak na mój gust strasznie mocno. Jak zmienić ustawienia w aparacie tak, aby lampa nie paliła tak mocno a zarazem pierwszy plan na zdjęciu był dobrze naświetlony?
na poczatek proponuje ten przyklejony watek:
http://canon-board.info/showthread.php?t=3785
A ja bardziej polecam zaznajomienie sie z instrukcja od aparatu oraz zasada dzialania E-TTL'a :-) Czy to az tak wiele? ;-)Zamieszczone przez nastier
Instrukcja Kolego to jest podstawa!!!!!Zamieszczone przez [DoMiNiQuE]
![]()
20D+BGE2, Canon EF 17-40 L USM, Canon EF 24-105 L USM IS, Canon EF 100-400 L USM IS, EX 580
Tu potwierdzasz odsylanie do instrukcji, a w watku obok gdzie ja odsylam do instrukcji kazesz mi sie wyluzowac.Zamieszczone przez Hipek
Roztargnienie, rozdwojenie jazni czy hipokryzja?.
Korygować błysk na minus:Zamieszczone przez Alvarez
Załącznik 1159
Albo focić w Av.
5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R![]()
MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA
później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..
A co by to niby miało pomóc? Może tylko zaszkodzić, bo jak user jest niedoświadczony, to drugi plan dostanie poruszony (długie czasy!).Zamieszczone przez kami74
Jeśli już to "M", czas 80, przysłona 5,6; ale to niewiele zmieni, bo jak robi w pomieszczeniu to "P" czy zielony program da mu praktycznie to samo (1/60 i pełna dziura).
IMHO można raczej jeszcze spróbować CF08: E-TTL II ustawić na 0:Evaluative, porobić trochę zdjęć; a potem na 1: Average, też porobić i zobaczyć co nam lepiej odpowiada.
A przede wszystkim naprawdę warto zaznajomić się trochę z instrukcją :-)
Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 31-03-2006 o 13:11
Pomoże w nie przejaraniu pierwszego planu. fakt, ze tło moze poruszyć ale czasem daje to fajny efekt.Zamieszczone przez gwozdzt
5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R![]()
MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA
później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..
Kto Ci takich glupot naopowiadal?Zamieszczone przez kami74
![]()
Ciekawe teorie sie tu nie raz przewijaja :-)