Jeśli mozna zapytac. Co sądzicie o takim zestawie pod obróbke ?
PROWORX Enthusiast DT12 GT35 Desktop PCs kaufen bei Saturn
Jeśli mozna zapytac. Co sądzicie o takim zestawie pod obróbke ?
PROWORX Enthusiast DT12 GT35 Desktop PCs kaufen bei Saturn
Ostatnio edytowane przez Bandzi_ ; 20-12-2014 o 15:25
Typowy gaming pc, nada sie![]()
Jeszcze jedno pytanie co do RAMu. Czy odczuje roznice pomiedzy 8 a 16 GB Ramu ??
Mam 8 i wyłączony plik stronicowania - nigdy nie miałem komunikatu, że za mało RAM-u.
Windows 7 Enterpise
Musiałem doczytać, czym jest owy "plik stronicowania". Natknąłem sie wlasnie na opinie ze Photoshop nie wystartuje bez tego pliku. Prawda to ?
Załózmy wiec ze mam 8 Gb ramu i nie wylaczam pliku stronicowania bo nie wien za bardzo co to jest. Jaka wtedy jest roznica pomiedzy 8 a 16 GB ram ?
Zadna.
Edit:
Przepraszam, jest roznica. 8GB mniej miejsca na dysku gdzie zloklizowany jest plik wymiany.
Ostatnio edytowane przez Przemek_PC ; 16-01-2015 o 17:19
Nie ruszaj pliku wymiany. Wylaczyc go mozesz ale przy 8GB to raczej zly pomysl. Sam mam 16GB i swap'a ustawionego na sztywno.
Skoro to zły pomysł to dlaczego nigdy tego nie odczułem?
Dodam że mniej więcej rok temu doczytałem dlaczego wyłączyć![]()
Bo miałeś farta i nie trafiłeś akurat takiej sytuacji, że był on niezbędny. Windoza jest tak zbudowana, że plik wymiany powinien być jednak włączony, bo choć to mało prawdopodobne, ale jednak ram może się skończyć i wtedy od razu masz freeza. Sam mam kompa z procem i7 i 16gb ramu, ale jednak pliku wymiany nie wyłączam.
Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętnościNiestety ja mam tylko chęci
galeria na forum Canon-board
galeria na stronie lotnictwo.net.pl
galeria.solti.pl
650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0