Pokaż wyniki od 1 do 10 z 73

Wątek: Problem z działaniem komputera podczas obróbek

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie
    Miasto

Domyślnie Odp: Problem z działaniem komputera podczas obróbek

Cytat Zamieszczone przez pawlack Zobacz posta
    Pytanie teraz co powoduje opóźnienia. Nie raz przy wybieraniu zdjęć do importu z folderu w którym jest 32GB zdjęć komputer potrafi się zawiesić na kilka-kilkanaście sekund, po pewnym czasie wróci do normalnego działania ale po przebraniu kolejnej ilości zdjęć opóźnienia wracają.

Do tej pory myślałem, że opóźniania powoduje zbyt mała ilość pamięci RAM, ale zauważyłem że podczas "zwiechy" słychać dźwięki charakterystyczne dla działania dysku twardego. Czy zastosowanie SSD pod system rozwiązałoby ten problem ?
    Wygląda na to że powoli dysk się "kończy" i należy pomyśleć o jego zmianie. A jeżeli będziesz ją robił (tę zmianę) to już tylko na SSD. Tutaj znajdziesz kilka propozycji w różnych przedziałach cenowych. Co do pamięci operacyjnej to im więcej tym lepiej i na pewno powyżej 8GB. Ja działam na Mac mini z 16GB RAM w wersji z najmocniejszym prockiem Intel Core i7 2,6 GHz (nie jestem pewien konkretnego modelu ale chyba jest to i7-3720QM) oraz dyskiem Samsung SSD 840 EVO 500GB i korzystając z najnowszej wersji LR i/lub DPP nie mam się za bardzo do czego przyczepić.
    Ostatnio edytowane przez mkamelg ; 16-10-2014 o 11:54

Uprawnienia umieszczania postów