Cytat Zamieszczone przez Janusz_K Zobacz posta
Do czego ci ten aparat? Oddajesz zdjęcia do National Geographic, czy wrzucasz je na blog. A poważnie, jaka jakość zdjęć jest ci niezbędna, w jaki sposób swoje zdjęcia wykorzystujesz? Chyba to jest podstawowe pytanie przy twoim problemie, bo im większe rzeczywiste potrzeby, tym większy (z reguły) aparat. Musisz mieć stałkę z korpusem, czy wystarczy np. Canon S120?
Nie oddaję zdjęć do NG - niestety
Zdjęcia robię podczas wspólnych wypadów z przyjaciółmi i najczęściej lądują one na blogach i do prywatnych kolekcji. Wielu z Was stwierdzi, że jest to przerost formy nad treścią, ale przyzwyczaiłem się do jakości jaką daje mi 5DMIII i nie chcę iść na mocne kompromisy. Jak pisałem na początku, technologia miniaturyzacji idzie do przodu więc dlaczego miałbym z niej nie skorzystać?

Z dotychczasowych przeglądów i sugestii od forumowiczów, sprzęt Sony (A7 i RX1) "teoretycznie" powinno zaspokoić moje potrzeby i przy okazji ego

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
A czemu nie fuji jakis? X100s/T albo X-E1 z jedna stalka?
W weekend jestem umówiony ze znajomym, który ma X100. Zrobię własnoręcznie kilka zdjęć gdyż nie ma to jak dotknąć, pomacać i stwierdzić czy aparat człowiekowi odpowiada. Jak mam wydać kilk tys. zł wolę dokonać trafnego wyboru.