Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: Długi czas przetwarzania obrazu w EOS 50D, czy to normalne?

Domyślnie Odp: Długi czas przetwarzania obrazu w EOS 50D, czy to normalne?

Co to jest "dark"? Wiesz może jak działa ten algorytm odszumiania?

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Procesor wylapuje pixele ktore swieca i je mapuje. Czyli usuwa tylko te ktorych nie powinno byc.

No dobra. Na podstawie Waszych postów mogę wypracować taktykę. Na początek robię zdjęcia z wyłączonym odszumianiem, tak żeby szybko ocenić kadr i naświetlenie. Później włączam odszumianie i robię właściwe ujęcie. Pejzaż nie ucieka sprzed obiektywu tak szybko, więc można sobie pozwolić na eksperymenty. Aparat mam na statywie, więc co mi tam...

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Zbyszek_p70 Zobacz posta
    No dobra. Na podstawie Waszych postów mogę wypracować taktykę. Na początek robię zdjęcia z wyłączonym odszumianiem, tak żeby szybko ocenić kadr i naświetlenie. Później włączam odszumianie i robię właściwe ujęcie. Pejzaż nie ucieka sprzed obiektywu tak szybko, więc można sobie pozwolić na eksperymenty. Aparat mam na statywie, więc co mi tam...
    na cropie odszumianie na długim czasie należy włączyć, na FF niekoniecznie bo nie ma takiej potrzeby
    na eksperymenty oczywiście czas trzeba mieć ale długie czasy są dość "dynamiczne" najczęściej więc dwa kolejne zdjęcia mogą mieć niewiele wspólnego.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów