Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Proszę o poradę

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie Proszę o poradę

Witam jak według Was najlepiej ustawić czas, przyslone w tak piękna słoneczną pogodę jak dzisiaj do robienia zdjęć oczywiście na zewnątrz i czy jest wogole sens używać lampy ? Obiektyw efs17-85 is i 50 mm f/1,8

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

Domyślnie Odp: Proszę o poradę

po co robisz kolejny temat, masz swój już GŁOŚNY temat, na pewno dostałabyś odpowiedź tam.
    Ja bym użył trybu AV i ewentualnie korygował, lampę na zewnątrz odpuść.
    SONY

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Nowy Sącz

Wysil się trochę i naucz się podstaw fotografii. Jest tego w necie mnóstwo np.: Kurs fotografii online - Poradnik fotograficzny - Szeroki Kadr
    6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
    Moje fotki Moje fotki II

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez tlustyx Zobacz posta
    Wysil się trochę i n się podstaw fotografii. Jest tego w necie mnóstwo np.: Kurs fotografii online - Poradnik fotograficzny - Szeroki Kadr
    Idę na kurs ale akurat od 25 października. Wiec się wysile

Uzależniony Awatar trothlik

No a nie lepiej iść i samemu w taką pogodę kombinować?
    Jak ktoś ci poda na tacy to zapomnisz
    trothlik
    "Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".

Dopiero zaczyna

Kombinować też będę ale Wasze rady też są cenne.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez Medzikst25 Zobacz posta
    To ja z Zenitem i kartką biegałem zapisując ustawienia po każdej zrobionej klatce filmu a ty nie możesz popstrykać na różnych ustawienia i zobaczyć co ci wychodzi ?
    Tego to nawet lenistwem nie można nazwać

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

Skończ z tymi pytaniami i zacznij sama coś robić. Masz KRÓLESTWO WIEDZY jakim jest internet, a na forum jest tyle informacji, że nigdy tego wszystkiego nie przeczytasz, ale zacznij od INSTRUKCJI OBSŁUGI - na pewno jej nie przeczytałaś, bo nie znasz obsługi aparatu, podstawowych jego funkcji, trybów itd.
    SONY

Uzależniony Awatar słowiczek
    Miasto
    T.M.

Kontroluj ekspozycję dobierając parametry czasu przysłony i iso do warunków oświetleniowych. Podglądaj histogram i staraj się naświetlać " na prawą stronę", zdjęcie może wydać się lekko prześwietlone, ale podczas wołania rawów i dalszej obróbki będzie łatwiej, lepiej przyciemnić niż rozjaśniać, tzw.low key( celowe rejestrowanie cieni i półcieni kosztem świateł) nie ma zastosowania na takich imprezach. W piękną słoneczną pogodę lampa również znajduje zastosowanie, ale to temat nie na teraz. W takich warunkach na dworze łoisz bez lampy do 17:00, piszę o aktualnym czasie i dobrej pogodzie. Lampa na salę, bo na potańcówkach ze światłem tak słodko nie będzie. Cykaj, cykaj i jeszcze raz cykaj, będziesz miała z tego większy pożytek, niż z siedzenia przy stole. I nie opij się zbytnio. Ranny kac przyprawi cię o jeszcze większy ból głowy gdy stwierdzisz, że uszkodziłaś sprzęt. Jak już pisałem pozdrawiam i powodzenia

Medycy zrobili, co było w ich mocy. Reszta zależy od siły organizmu pacjenta .

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez salas Zobacz posta
    Skończ z tymi pytaniami i zacznij sama coś robić. Masz KRÓLESTWO WIEDZY jakim jest internet, a na forum jest tyle informacji, że nigdy tego wszystkiego nie przeczytasz, ale zacznij od INSTRUKCJI OBSŁUGI - na pewno jej nie przeczytałaś, bo nie znasz obsługi aparatu, podstawowych jego funkcji, trybów itd.
    salas, choćby już, to za późno. Jeżeli w najlepszy sposób wykorzysta to, co wie, może uznać to za sukces. Sukcesik, bardziej pasuje.
    Ostatnio edytowane przez słowiczek ; 11-10-2014 o 13:32

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Cytat Zamieszczone przez Medzikst25 Zobacz posta
    Owe rady zaczynają być irytujące, nieprawdaż ? - Zaglądaj do instrukcji zanim zadasz następne pytanie.

Możesz skorzystać z tej szukaczki:

Przeszukaj Canon-Board.info przez Google

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów