Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Obróbka zdjęć za kasę! pomocy

Domyślnie Obróbka zdjęć za kasę! pomocy

Zbytnio nie wiedziałam, gdzie wrzucić ten wątek.. mianowicie dotyczy on obróbki zdjęć za pieniądze.. Jest pan, który będzie miał swój wernisaż i potrzebuje, aby obrobić mu 102 zdjęcia w miarę normalnie, bo z zawodowego fotografa nie był zadowolony i kasa troche wyrzucona w błoto.. zostałam zaproponowana ja.. i zapewniono mi, że nie jest to praca za darmo.. i sama nie wiem co mam w tej sytuacji robić.

Tutaj mam swoje zdjęcia - www.facebook.com/izabela.fotografia

jestem amatorem.. aczkolwiek nie mam pojecia jak sie zachować. powiedzieć o kasie? zrobić za darmo? wiadomo, ja przy tych zdjęciach spędzę cały weekend i pewnie większość przyszłego tygodnia.. ile brać za jedno zdjęcie?

Z góry dziękuję za odpowiedź.
    proszę o szybką odpowiedź, jutro mam rozmawiać z tym panem.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie Odp: Obróbka zdjęć za kasę! pomocy

Cytat Zamieszczone przez izuu0 Zobacz posta
    ... ja przy tych zdjęciach spędzę cały weekend i pewnie większość przyszłego tygodnia.. ile brać za jedno zdjęcie?
    Liczbę godzin którą planujesz spędzić pomnóż przez stawkę godzinową za jaką chcesz pracować. Potem podziel to przez liczbę zdjęć. Prościej się nie da
    To już od ciebie zależy czy chcesz to robić za darmo, po kosztach czy zarobić.

Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta
    Liczbę godzin którą planujesz spędzić pomnóż przez stawkę godzinową za jaką chcesz pracować. Potem podziel to przez liczbę zdjęć. Prościej się nie da
    To już od ciebie zależy czy chcesz to robić za darmo, po kosztach czy zarobić.

na pewno chciałabym zarobić ale też nie zedrzeć z kogoś, jeżeli nie jestem zawodowcem ;p

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

Cytat Zamieszczone przez izuu0 Zobacz posta
    na pewno chciałabym zarobić ale też nie zedrzeć z kogoś, jeżeli nie jestem zawodowcem ;p
    Tak na szybko rzuciłem okiem na Twoje foty i raczej większość jest obrobionych "bez przesadyzmu" więc według mnie będzie dobrze
    Nie będę Ci mówił jaką stawkę ustalić, ale bierz się za to
    Powodzenia!
    SONY

Pełne uzależnienie Awatar GalaktycznyMuczaczo
    Miasto
    London

kazda fotka to okolo 20 min pracy czyli 102 zdjecia to 34 godziny, weś 20 zł za godzine pracy i przytulisz prawie 700zł prostre
    Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.

Uzależniony Awatar poszukiwacz2006
    Miasto
    dawna stolica

Nie wiem czym się zajmujesz, czy jesteś czynna zawodowo, jaki masz napięty kalendarz. Piszesz, że przy zdjęciach spędzisz 5-8 dni. Nie jest to mało, więc kwota też nie powinna być niska. Jaka? Sama musisz ją określić. Pozdrawiam
    Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
    hobbystycznie - brak czasu niestety :-(

Uzależniony Awatar Macios
    Miasto
    Szczecin

102 zdjęcia to sporo. Pytania podstawowe - czego dotyczy obróbka? Czy tylko kontrast, nasycenie itd - pod wydruk z danego labu, czy też i ostrzenie, szumy, rozjaśnianie, ściemnianie, i wiele innych opcji - bo wtedy robi się i grubo ponad 20 min na zdjęcie... Za darmo się takich rzeczy nie robi - poza rodziną, by nie psuć rynku. Nie licz, że jak zrobisz dobrze/bardzo dobrze za grosze, to będzie więcej zleceń - to tak nie działa w obecnych czasach. Każde zlecenie trzeba przemyśleć - tylko pod kątem tego zlecenia - a nie - co by było, gdyby ktoś to kiedyś docenił/zobaczył itd...

Powodzenia:-)
    Maciej

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Cytat Zamieszczone przez GalaktycznyMuczaczo Zobacz posta
    20 zł za godzine pracy
    Strasznie niska stawka, jak dla wysoko specjalizowanej pracy

Nie uwzględnia sprzętu i softu.

Cytat Zamieszczone przez GalaktycznyMuczaczo Zobacz posta
    weś 20 zł za godzine pracy
    Ostatnio był u mnie gostek do przeczyszczenia piecyka gazowego, zdjął obudowę poszturchał podmuchał. Trwało niecałe 5 minut, skasował 100zł (bez dojazdu).
    Przepisanie tej samej recepty co miesiąc temu u lekarza prywatnie kosztuje 70zł, zajmuje 3 minuty.

Coś fotografowie się słabo cenią.

Pełne uzależnienie Awatar GalaktycznyMuczaczo
    Miasto
    London

Cytat Zamieszczone przez RobertON Zobacz posta
    Strasznie niska stawka, jak dla wysoko specjalizowanej pracy

Nie uwzględnia sprzętu i softu.
    niewiem czy zauwazylismy ale kolezanka nie jest wyspecjalizowną "przerabiaczką" ,

fotopstryczek
    To następnym razem sam przedmuchaj piecyk gazowy w tych kwestiach akurat nie ruszam sie niczego, a do lekarza nie chodze więc luz
    Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów