Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 74

Wątek: Jaki obiektyw wybrać pomocy !!!

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Jaki obiektyw wybrać pomocy !!!

Cytat Zamieszczone przez dj_exon Zobacz posta
    mieszajcie Jej bardziej, dziewczyna będzie się denerwowała czy ma dobre czasy w trybie M zamiast cieszyć się szczęściem znajomych i skupić się na chwilach i kadrach !
    Tylko trzeba pamietac jak dziala ustawianie expozycji w Canonie w trybie Av z lampa. aparat calculuje na swiatlo zastane, wiec jak bedzie ciemno i nie skontroluje czasu, to wtedy poplynie na poruszonych zdjeciach.
    Dla nowicjusza bezpieczniej bedzie tryb M, tak jak luq napisal, a reszte niech dopali lampa (o ile da rade).

Medzikst25 nie ma sie co goraczkowac, bo troche porywasz sie "z motyka na slonce", nie bardzo znajac aparat i jego zachowanie. Zobacz ze dostalas rozne rady i teraz musisz wybrac co bedzie lepsze.

Strasznie nerwowa ta dzisiejsz mlodziez . Powodzenia zycze!

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Medzikst25 Zobacz posta
    https://plus.google.com/photos/106556855956091802186/albums/6068159242142808385[/URL]
    You do not have permission to view this album

--- Kolejny post ---

[B]

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

w kościele nie będzie kogo pytać(no chyba ze w konfesjonale)
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    w kościele nie będzie kogo pytać(no chyba ze w konfesjonale)
    A w kościele akurat nie mam zamiaru robić fotek bo jeszcze by się przyczepił jakiś taki typek np jak Ty i doszukiwał by się że kursu nie mam aby móc w kościele foty robić !

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Nowy Sącz

A w kościele akurat nie mam zamiaru robić fotek ...
    To błąd. Masz okazję to próbuj. Przed kościołem 50 1.8 ustaw na 2.2 zrób trochę fotek z bliska, poszczególne osoby kadrowane do pasa i kilka z szerokiego (17mm) "po całości". Weź aparat usiądź w ławce w miarę z przodu, pierwsza z brzegu. Nie wychodząc z ławki i nie przeszkadzając nikomu pstryknij kilka fotek z wejścia pary młodej do kościoła. Jak będzie w miarę jasno (zanim para wejdzie musisz spróbować - iso do 1600, czas nie dłuższy niż 1/60) to załóż 17-85 jak ciemniej to 50 1.8 - może uda się bez lampy (WB na auto i obowiązkowo format RAW). Po komunii podejdź do przodu przed młodych (poczekaj aż fotograf "pstryknie" swoje ) i zrób trochę fotek - 50 na 2.2, czasy jak wyżej. Nikomu tym nie będziesz przeszkadzać, a dużo się możesz nauczyć.
    Wyjście z kościoła - stań z tyłu i lekko w bok za fotografem 17mm, przysłona 4.5 - 5.6 iso 400 i pstrykaj zważając aby nie przeszkadzać fotografowi. Przed lokalem to samo.
    Na sali podczas tańców 50-tka nie wyrabia z AF-em, więc możesz nią tylko jakieś portreciki na zewnątrz i przy stołach.
    Tańce na szerokim - będzie jaśniej i większa GO - szukaj ciekawych ujęć. Pstrykaj, sprawdzaj, poprawiaj i baw się dobrze - z aparatem oczywiście, bo chcąc mieć dobre fotki zabawa weselna odpada.
    Ostatnio edytowane przez tlustyx ; 09-10-2014 o 17:29
    6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
    Moje fotki Moje fotki II

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Co ty taka nerwowa siostro?
    Kolega dobrze pisze, że wyjdzie kicha z tych zdjęć, skoro dopiero wdrażasz podstawy fotograficzne, a ślub to raczej trudny dział fotografii zarówno dla samej techniki fotografowania, jak późniejszej obróbki.
    Już samo błyskanie lampą to jest osobny temat do nauki.
    Chciałaś rady, to je dostałaś we wcześniejszych postach
    Good-luck
    Ostatnio edytowane przez BeatX ; 09-10-2014 o 13:07
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Dopiero zaczyna

To moje fotki proszę o opinię
    --- Kolejny post ---

Chyba że coś źle dodałam i się nie otworzą to lipa ...

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

To moje fotki proszę o opinię file:///C:/Users/Madzia/Desktop/CANO...tki/index.html

--- Kolejny post ---

Chyba że coś źle dodałam i się nie otworzą to lipa ...
    ja w tym momencie odpadam z tematu
    co mogłem to pomogłem, pozdrawiam i powodzenia
    SONY

Dopiero zaczyna

https://plus.google.com/photos/106556855956091802186/albums/6068159242142808385[/URL]

Dopiero zaczyna

Przyznałam się do tego że czarno to widzę że idę na to wesele jako zwykła znajoma a nie jakiś fotograf profesjonalista. Fotki nie wyjdą to nie wyjdą i żadnego problemu nikt robił nie będzie. To że pstrykne kilka fotek jako poczatkujący amator to żadna zbrodnia. Nikt nie będzie płakał jeśli fotki nie wyjdą a już na pewno nie pańswto młodzi gdyż będą mieli fotografa profesjonalistę który idzie tam do pracy a nie tak jak ja jako gość. Proste

Skoro jest zawodowiec, to zostaw aparat w domu. Dobrze się baw na weselu i ładnie się uśmiechaj do obiektywu. A jak wrócisz, to na spokojnie zacznij zgłębiać wiedzę. Bez obrazy oczywiście.

Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów