Witam wszystkich
Jest to moj pierwszy post na tym forum
Znalazlem Was po to aby troche nadrobic stracony czas
A bylo tak:
Kiedys bardzo dawno temu duzo fotografowalem (wyjazdy, przyjecia, portrety, rajdy samochodowe itp). Pracowalem wtedy na bardzo modnym wrecz topowym aparacie Zenit 122 i obiektywie staloogniskowym Helios i bodajze zoomie asrat 80-200 (sami widzicie jak dawno to bylo). Z roznych powodow rozstalem sie z aparatem i przelezal on pare lat. Miedzy czasie wyplowiala mu migawka i kiedys jak zrobilem zdjecia powstawal jasniejszy pionowy pas. Przy odrobinie znajomosci dostalem kita eos5000, ale nie uzywalem go juz czesto.
Teraz mija kolejnych kilka lat a ja zastanawiam sie nad powrotem do fotografii. Chce robic podobne zdjecia jak dawniej (podroze, imprezy) oraz ze wzgledu na znajomosc z 1 z teamow rajdowych zdjecia sportowe. Mysle ze nie zapomnialem jak robi sie zdjecia. Ale nie o to chodzi. Zastanawiam sie i tu Was prosze o rady czy jest jeszcze sens pracowac na eos 5000 czy zmienic na cos innego. Jezeli zmienic na cos innego to na co? Cyfrowka czy na razie analog? Jaki obiektyw dokupic? Jaka lampe zalozyc? Jakie sa ceny?
Licze na rozsadne rady. Nie stac mnie aby wydac 10 albo wiecej tys na sprzet z ktorego zdjecia bede ogladal ja no i moi znajomi np. Wy.
Tyle na razie
Koncze i pozdrawiam