Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: Canon 350d czy sony R1

Coś już napisał Awatar misiul
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

O ile mi wiadomo glębia ostrości zależy od wielkości (geometrycznej) matrycy. Jeśli jest taka jak w innych kompaktach to o małej głębi ostrości zapomnij (no chyba, że walniesz zooma 10x, ale aż boję się jak odwzoruje to szkiełko wtedy)
    350d +kit + tamron 28-75 Speedlite 380EX

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez misiul
    Jeśli jest taka jak w innych kompaktach
    Ale nie jest taka. Jest porównywalna wielkością z lustrzankami aps-c.
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez misiul
    O ile mi wiadomo glębia ostrości zależy od wielkości (geometrycznej) matrycy. Jeśli jest taka jak w innych kompaktach to o małej głębi ostrości zapomnij (no chyba, że walniesz zooma 10x, ale aż boję się jak odwzoruje to szkiełko wtedy)
    O ile mi wiadomo R1 jest pierwszym na świecie kompaktem z matrycą minimalnie mniejszą od APS, a konkretnie 21,5x14,5mm (w Canonie odpowiednio 22x15mm) zaś obiektyw jest dość jasny, o rozsądnym zakresie (24-120mm w przeliczeniu na mały obrazek), czyli jest to zoom 5x. O małej głębi ostrości można zatem marzyć zdecydowanie bardziej, niż w przypadku 350-tki z obiektywem kitowym. Cena R-1, która początkowo była dość wygórowana, obecnie spadła poniżej 3000PLN (nawet do 2700) w zwykłej dystrybucji, nie ma zatem co marzyć o 350-tce z obiektywem porównywalnej jakości w tej cenie.

Inna rzecz, że R-1ka ma swoje wady - beznadziejny AF, tragicznie małą szybkość pracy (3 zdjęcia w serii!!! Q!) i koszmarny wizjer elektroniczny (choć są fanatyczni zwolennicy tego patentu), no i szumi też bardziej niż Canony na wysokich ISO
    Ostatnio edytowane przez czornyj ; 30-03-2006 o 21:48

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów