Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 84

Wątek: Prośba w doradzeniu obiektywu

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: Prośba w doradzeniu obiektywu

Cytat Zamieszczone przez Zowa Zobacz posta
    Mam wrazenie, ze latwo bedzie to udowodnic... Wystarczy dac kita Usjwo, a 35 Tobie.
    zamiast zasiewać złośliwości lepiej powiedz jak ci się pracuje na 50 1.8 bo widzę, że masz w zestawie

Cytat Zamieszczone przez damiansamulak Zobacz posta
    zamiast zasiewać złośliwości lepiej powiedz jak ci się pracuje na 50 1.8 bo widzę, że masz w zestawie
    Nie obraz sie, ale sam zacząłeś. To forum lubi grzecznych i kulturalnych użytkowników. Jesli faktycznie polkniesz bakcyla i zdobędziesz większą wiedzę, to za rok czytając ten wątek oblejesz się rumiencem
    Co do 50 - ja ją lubię, ale jestem tylko amatorem, robię zdjęcia rodzinie i znajomym (jakos makro czy landszafty nie wyzwalaja we mnie takich emocji ) Dlatego 50-tka do tego całkiem dobra, a jak się człowiek chwilę zastanowi przed naciśnięciem spustu, to nawet fajnie to wychodzi (jak na amatora ). Wg mnie 50-tka jest dobra dla każdego początkującego - bo tania, a w razie zmiany dużo nie stracisz.
    Człowiek myślał, że jak kupi lustereczko, to będzie jak w bajce...A tu gniot za gniotem
    c600d; c 50/1.8; t 17-50/2.8->5Dc;50 1.4;70-210 3.5; 35 2.0 i inne...
    mój FB
    mój Flickr

dawniej 'Olka i Jacek'
    Miasto
    miasto powiatowe

Cytat Zamieszczone przez Zowa Zobacz posta
    i zdobędziesz większą wiedzę, to za rok czytając ten wątek oblejesz się rumiencem
    a szczególnie po przeczytaniu:

czy jest jakas kolosalna roznica w swietle od 50 mm 1.8?

I bez urazy
    kiedyś Canon, teraz Fuji

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

idąc tokiem myślenia Usjwo (czy jak to się pisze), udowodnij mi proszę, że kit 18-55 (mający w swym zakresie 35 mm) może być w pełni jakościowo zastępowalny dla stałki 35 mm.
    Myślę, że przed Tobą jest wiele zdjęć do zrobienia i wiele obiektywów do sprawdzenia.
    Niczego nie trzeba udowadniać, posiłeś o radę, to ją otrzymałeś.

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez RobertON Zobacz posta
    Myślę, że przed Tobą jest wiele zdjęć do zrobienia i wiele obiektywów do sprawdzenia.
    Niczego nie trzeba udowadniać, posiłeś o radę, to ją otrzymałeś.
    Myślę, że bardzo wiele zdjęć do zrobienia przede mną i jeszcze więcej do nauczenie co zaś do rad co po niektórych, to wybaczcie proszę, ale pisanie, że 35 mm mam w 18-55 i uzyskam ten sam efekt, to nie uznaję za radę tylko za prostacką zgryźliwość.
    Wybacz również Zowa, ale to właśnie nie ja zacząłem.

Co zaś do mojego pytanie o ilość światła, to z arytmetycznego punktu widzenia jest różnica między 2.8 a 1.8, ale chciałem się dowiedzieć ile w praktyce na tym się zyskuje i czy jest o co kopię kruszyć, lecz niestety większość użytkowników tego forum lubi "zjechać" nowicjusza niż mu pomóc.

Bardzo byłoby fajnie gdyby tacy mądralińscy pochwalili się swoim portfolio w stopce

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Widzisz sam, że wiele się musisz nauczyć, przy tym nabrać spokoju ducha i wypowiedzi.

Co z tego, że szkło ma nominalnie dużą dziurę np. 1,7, gdy zdjęcia z niej są nieostre.
    Trzeba przymykać. Inny obiektyw jest ostry od pełnej dziury np. 2,8.

Zobacz jak wyglądają charakterystyki rozdzielczości i MTF-y.

Bardzo byłoby fajnie gdyby tacy mądralińscy pochwalili się swoim portfolio w stopce
    Zdziwiłbyś się - niektórym stopka byłaby zbyt krótka

pisanie, że 35 mm mam w 18-55 i uzyskam ten sam efekt, to nie uznaję za radę tylko za prostacką zgryźliwość.
    Ale tak właśnie sprawdza się przydatność ogniskowych - wybacz, ale piszesz bez zastanowienia.
    Ostatnio edytowane przez RobertON ; 08-10-2014 o 21:21

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

może trzeba by już zamknąć ten wątek, bo założyciel coraz bardziej się rozkręca, a dyskusja z nim prowadzi donikąd

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez RobertON Zobacz posta
    Widzisz sam, że wiele się musisz nauczyć, przy tym nabrać spokoju ducha i wypowiedzi.

Co z tego, że szkło ma nominalnie dużą dziurę np. 1,7, gdy zdjęcia z niej są nieostre.
    Trzeba przymykać. Inny obiektyw jest ostry od pełnej dziury 2,8.

Zobacz jak wyglądają charakterystyki rozdzielczości i MTF-y.

Zdziwiłbyś się - niektórym stopka jest byłaby zbyt krótka

to właśnie dlatego drążę temat i chce się jak najwięcej dowiedzieć od Was, moi Drodzy Wydaje mi się to normalne, że coś przy dziurze 1.8 nie będzie ostre Przynajmniej nie wszystko w kadrze. Chyba taka jest specyfika jasnych obiektywów, aby dzięki temu wyodrębnić temat kadru...

Pełne uzależnienie Awatar aptur

to właśnie dlatego drążę temat i chce się jak najwięcej dowiedzieć od Was, moi Drodzy Wydaje mi się to normalne, że coś przy dziurze 1.8 nie będzie ostre Przynajmniej nie wszystko w kadrze. Chyba taka jest specyfika jasnych obiektywów, aby dzięki temu wyodrębnić temat kadru...
    OK. Ja odpuszczam i stąd wychodzę

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    OK. Ja odpuszczam i stąd wychodzę
    Idę za Tobą
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów