Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 84

Wątek: Prośba w doradzeniu obiektywu

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: Prośba w doradzeniu obiektywu

Na moim przykładzie: pogoniłem 50 1.8 kupiłem 40 2.8. AF przy 40 rewelacja, jakość obrazka znakomita, w moim przypadku by uzyskać ostre zdjęcie 50 należało przymykać do 2.2, 40 radzi sobie dobrze od 2.8, od 3.2 rewelacja. Z ręką na sercu przyznaje że nie miałem jeszcze okazji przetestować porządnie 40-tki, uczynię to w najbliższym czasie lecz moim zdaniem na podstawie obecnie wykonanych zdjęć stwierdzam iż różnica między 50 a 40 jest kolosalna na plus 40. I co najważniejsze, ogniskowa 40mm bardziej przypasowała mi do gustu niż 50mm. Matryca APS-C. Teraz czekam niecierpliwie na 24mm 2.8 STM

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

40tka jest super ale niestety to f/2.8 czasami nie wystarcza.
    Sam ją przerabiałem i się z nią rozstałem nawet dwukrotnie do niej podchodziłem
    Dlatego ta 35mm jest chyba taką uniwersalną ogniskową pod cropa i nie tylko chociaż trzeba ją lubić

Ja teraz z podobnego zakresu to zostałem z zoomami i manualnymi 50tkami jedna 1.4 druga 1.7 i zenitar 50 1.7 miażdzy system gdyby to szkło miało AF to by było mega
    Ostatnio edytowane przez salas ; 07-10-2014 o 21:36
    SONY

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez damiansamulak Zobacz posta
    to ja dozbieram do tej 35 mm i będzie git kitem robię ale nie jestem zadowolony. 18-55 to ogniskowa byle jaka, ni w lewo, ni w prawo.
    Jak Ci nie pasuja ogniskowe z zakresu 18-55, to jak 35mm ma byc dobre

Cytat Zamieszczone przez damiansamulak
    oczywiście ktoś, kto pstryka niedzielnie to mu wystarczy. ja patrzę w przyszłość
    Patrz w przyszlosc, pamiejtajac o przeszlosci - czy jakos tak to lecialo

Pełne uzależnienie

to ja dozbieram do tej 35 mm i będzie git kitem robię ale nie jestem zadowolony. 18-55 to ogniskowa byle jaka, ni w lewo, ni w prawo. ostrość słaba i rozmycie byle jakie. oczywiście ktoś, kto pstryka niedzielnie to mu wystarczy. ja patrzę w przyszłość
    jak przyszłość, 35mm i nie niedzielne pstryki to może 35L i nie zajmować się półśrodkami, człowiek się nie zastanawia czy może być lepiej, czy to sprzęt jest tym co uniemożliwia robienie dobrej fotografii.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

kup jakiś przyzwoity zoom i po sprawie
    sigma 17-50/2.8 EX to naprawdę b. dobry obiektyw do wielu zastosowań
    cena/jakość nie do pobicia
    po jego zakupie Canon mój 40/2.8 leży szafie i się kurzy

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez gsfolium Zobacz posta
    Na moim przykładzie: pogoniłem 50 1.8 kupiłem 40 2.8. AF przy 40 rewelacja, jakość obrazka znakomita, w moim przypadku by uzyskać ostre zdjęcie 50 należało przymykać do 2.2, 40 radzi sobie dobrze od 2.8, od 3.2 rewelacja. Z ręką na sercu przyznaje że nie miałem jeszcze okazji przetestować porządnie 40-tki, uczynię to w najbliższym czasie lecz moim zdaniem na podstawie obecnie wykonanych zdjęć stwierdzam iż różnica między 50 a 40 jest kolosalna na plus 40. I co najważniejsze, ogniskowa 40mm bardziej przypasowała mi do gustu niż 50mm. Matryca APS-C. Teraz czekam niecierpliwie na 24mm 2.8 STM
    wlasnie ta 40stka mnie kręci. duzo bardziej podobaja mi sie ujecia nie wykonane mimo, ze ciut ciemniejsza? wlasnie! czy jest jakas kolosalna roznica w swietle od 50 mm 1.8?

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Usjwo Zobacz posta
    Jak Ci nie pasuja ogniskowe z zakresu 18-55, to jak 35mm ma byc dobre

Patrz w przyszlosc, pamiejtajac o przeszlosci - czy jakos tak to lecialo
    ty zartujesz, czy o drogę pytasz??? masakra! jakie masz swiatlo w kicie? uzyskasz taka sama ostrosc ciemnym zumem jaka jest w stalce? powodzenia!!

Pełne uzależnienie Awatar zysk

ty zartujesz, czy o drogę pytasz??? masakra! jakie masz swiatlo w kicie? uzyskasz taka sama ostrosc ciemnym zumem jaka jest w stalce? powodzenia!!
    Widzisz Usjwo ,
    gdybyś nie wiem jak starał sie doradzić początkujacemu fotografikowi pytajacemu,
    to po Twojej radzie:
    i tak wyjdziesz na nieuka i gbura .
    Więc ja juz nie doradzam ,nawet wtedy ,gdy napprawdę mam wiedzę na temat body lub obiektywu
    po długiej eksploatacji.
    Ty się wyeksploatujesz swoja wiedzą i doświadczeniem w temacie ,
    a byle początkujący lejek Ciebie zjedzie , bo nie spodoba mu się Twoja opinia/zdanie.
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez zysk Zobacz posta
    Widzisz Usjwo ,
    gdybyś nie wiem jak starał sie doradzić początkujacemu fotografikowi pytajacemu,
    to po Twojej radzie:
    i tak wyjdziesz na nieuka i gbura .
    Więc ja juz nie doradzam ,nawet wtedy ,gdy napprawdę mam wiedzę na temat body lub obiektywu
    po długiej eksploatacji.
    Ty się wyeksploatujesz swoja wiedzą i doświadczeniem w temacie ,
    a byle początkujący lejek Ciebie zjedzie , bo nie spodoba mu się Twoja opinia/zdanie.
    idąc tokiem myślenia Usjwo (czy jak to się pisze), udowodnij mi proszę, że kit 18-55 (mający w swym zakresie 35 mm) może być w pełni jakościowo zastępowalny dla stałki 35 mm.

Pełne uzależnienie Awatar aptur

wlasnie ta 40stka mnie kręci. duzo bardziej podobaja mi sie ujecia nie wykonane mimo, ze ciut ciemniejsza? wlasnie! czy jest jakas kolosalna roznica w swietle od 50 mm 1.8?
    Tak, jest kolosalna różnica.

idąc tokiem myślenia Usjwo (czy jak to się pisze), udowodnij mi proszę, że kit 18-55 (mający w swym zakresie 35 mm) może być w pełni jakościowo zastępowalny dla stałki 35 mm.
    Mam wrazenie, ze latwo bedzie to udowodnic... Wystarczy dac kita Usjwo, a 35 Tobie.
    Człowiek myślał, że jak kupi lustereczko, to będzie jak w bajce...A tu gniot za gniotem
    c600d; c 50/1.8; t 17-50/2.8->5Dc;50 1.4;70-210 3.5; 35 2.0 i inne...
    mój FB
    mój Flickr

Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów