Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Prośba o wyjaśnienie, jak zrobiono zdjęcie

Dopiero zaczyna

Domyślnie Prośba o wyjaśnienie, jak zrobiono zdjęcie

Witam Was!

Otóż jestem tu nowy i od niedawna pstrykam fotki. Przeglądam wiele galerii i napotykam wiele zagadek, dlatego liczę na Waszą pomoc.
    Na początek mam pytanie, jak zrobiono to zdjęcie:
    https://www.facebook.com/ObiektywemR...type=3&theater

Z góry dziękuję bardzo za wyjaśnienie

Domyślnie Odp: Prośba o wyjaśnienie, jak zrobiono zdjęcie

Czesc. Zapytaj sie osoby co je zrobila. Moim zdaniem jest przez szybe a owe poziome odbicia to cos ala zaluzje.

Uzależniony Awatar trothlik

Cytat Zamieszczone przez filemoon Zobacz posta
    Czesc. Zapytaj sie osoby co je zrobila. Moim zdaniem jest przez szybe a owe poziome odbicia to cos ala zaluzje.
    Że przez szybę to mnie też się zdaje. Ale z tymi żaluzjami? czemu nie idą przez cały kadr?
    trothlik
    "Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".

Cytat Zamieszczone przez trothlik Zobacz posta
    Że przez szybę to mnie też się zdaje. Ale z tymi żaluzjami? czemu nie idą przez cały kadr?
    ja myślę że to nie żaluzje tylko odbicie w szybie tych z tyłu lamp czy coś !
    70D | C 10-18 STM | C 18-135 STM | C 50/1.8 | To 11-16/2.8 | Ta 150-600 VC | S 180/3.5 Macro
    A100 | A700 | nex7 | i inne cccp

Uzależniony Awatar flankerp
    Miasto
    Cork, Ireland

A moze poprostu dwa zdjecia nalozone na siebie? Metod zrobienia takiego zdjecia jest wiele. wg mnie te paski sa nalozone na zdjecie... albo jak koledzy wspomniel, to jest odbicie z szyby
    Zepsuty Canon 500D + Grip czekający na upgrade | C17-55 2.8 IS, C75-300 USM, C50mm 1,8 | Nissin Di622 Mark II, 2x YN460 + Phottix Aster | Benro A1980F + B-00+PU-40 M8 | Garść filtrów kolorowych dla Cokin P |

Dopiero zaczyna

Witam ponownie,

Dowiedziałem się od autorki zdjęcia, że było robione na statywie, bawiła się czasami naświetlania i poruszała poziomo aparatem Żadnej szyby, żadnej żaluzji. Za modelką jest witryna sklepowa Czujecie? Podobno zdjęcie zrobione przez przypadek

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

To ja chcę mieć same takie przypadki. Również na początku myślałem o żaluzjach

Uprawnienia umieszczania postów