Zdradził ?
Raczej oszukał, zatajając informację że towar jest na wyczerpaniu a on nie ma zamiaru dalej prowadzić asortymentu.
Podobnie oszukują tam w "gratisach", prowadząc na siłę sprzedaż wiazaną, piszą że do lampy dokładają gratis czasę 17 cm.
Na fakturze widnieje zaś zupełnie coś innego - czasza ma swoją pozycję z ceną a lampa swoją. Teraz mam pięć "darmowych" czasz 17 cm za które musiałem zapłacić bo inaczej nie mogłem dokupić lampy do kompletu.
Do kompletu, którego nie mogę już rozwijać.
Kiedyś miałem nóż na gardle i potrzebowałem jeszcze jedną lampe 800ws. Była sobota na godzine przed zamknięciem, wpadłem zdyszany złapałem co dali i do roboty.
Dopiero po kilku dniach ze zdumieniem zacząłem przyglądać się opakowaniu, w którym przyniosłem lampę.
Nie było ono poobijane lecz miało papierowe zapadki tak wyrobione, jak by ktoś je ze sto razy otwierał i zamykał.
Ponieważ wcześniej nie mieli tych lamp na stanie, to w świetle tego co wiem dziś, sądzę że od kogoś znajomego odebrali wyeksploatowany sprzęt i mnie go wcisnęli.
Zdradzili?
Nie, - oszwabili , zrobili ze mnie frajera, nabili w butelkę, wykorzystali okazję moim kosztem - to właściwsze określenia.
Tytuł powinien być taki : Jaki i skąd sprzęt dla początkującego.