Swoją kupiłem używaną, na alle. Zakup w ciemno. Wersja z poprawionym mocowaniem osłony obiektywu. Ostra, żadnych problemów z bf/ff. Kolega kupił z kolei w x-kom, wysyłkowo - podobnie: bezproblemowo.
Swoją kupiłem używaną, na alle. Zakup w ciemno. Wersja z poprawionym mocowaniem osłony obiektywu. Ostra, żadnych problemów z bf/ff. Kolega kupił z kolei w x-kom, wysyłkowo - podobnie: bezproblemowo.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
było.. C550D, C7D, C28, T17-50VC, Takumar 50SMC, Zenitar 16, S8, S14. Teraz jest tylko lepiej
Jutro jadę sprawdzić połroczną- jeszcze na gwarancji. Jak tylko (jeśli) nabędę, podzielę się wrażeniami.
No i nabyłem drogą (trochę daleką) kupna. Na razie miałem okazję tylko do "domowych" prób, ale jestem bardzo zadowolony z jakości obrazu. Jedyne, co trochę widać, to winietowanie przy pełnej dziurze, ale... jak się nie ma na C16-35, to się lubi Tokinę. Ostrzenie- bez problemu przy f2.8 i z- moim zdaniem- mniejszej odległości niż wspomniany 16-35. Wiem, bo miałem porównanie ze sprzętem kumpla. Aaaa... no i bliki, ale to chyba wina tej przeogromnej soczewy.
Winietowanie to jeden klik w LR, z blikami niestety nie ale wg mnie dodają one smaczku
Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.