Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Zakup aparatu i wyposażenia do robienia zdjęć galanterii skórzanej

Mieszany widok

Domyślnie Zakup aparatu i wyposażenia do robienia zdjęć galanterii skórzanej

Witam
    Jestem nowy na forum, proszę o poradę co kupić - potrzebuję zrobić mini studio do fotografowania swoich produktów
    są to głównie nieduże wyroby kaletnicze, paski do spodni, portfele, torby, pochwy, etui, rzemienie, bransoletki. Czyli połączenie
    skóry, metalu, zamszu, filcu, bawełny, itp.

chciałbym osiągnąć taki efekt:

pasek | testowy.jpg | Fotosik.pl

proszę o informację jaki dobrać aparat, obiektyw, lampy, dodatki.

Zależy mi głownie na tym aby zdjęcie po zrobieniu lądowało od razu na ekranie komputera, żebym widział efekt

dziękuję z góry za pomoc. Pozdrawiam

Uzależniony
    Miasto
    Koszalin i okolice

Domyślnie Odp: Zakup aparatu i wyposażenia do robienia zdjęć galanterii skórzanej

A nie lepiej bedzie zlecic zrobienie fotek?

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

Domyślnie Odp: Zakup aparatu i wyposażenia do robienia zdjęć galanterii skórzanej

Proponuje najpierw udać siena kurs fotograficzny
    Po nim będziesz mniej wiecej wiedział czego potrzebujesz i czy w ogóle będziesz chciał to robic
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    A gdzie robią kursy na taki mentorski ton?

Dajcie spokój, do wszystkiego można dojść przy odrobinie zacięcia i niewielkiej pomocy forumowiczów.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    A gdzie robią kursy na taki mentorski ton?

Dajcie spokój, do wszystkiego można dojść przy odrobinie zacięcia i niewielkiej pomocy forumowiczów.
    Dokładnie. Forum, a w szczególności to podforum jest po to żeby zadawać wszelkie pytania. Jeśli komuś to nie odpowiada - nie zaglądam, nie komentuję - kropka.

BTW: jeszcze nie słyszałem żeby jakiś kurs zrobił z kogoś fotografa.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Bez przesady z tym kursem, wystarczy poczytac o fotografii productowej w internecie.

będziesz mniej wiecej wiedział czego potrzebujesz i czy w ogóle będziesz chciał to robic
    Z tym sie w 100% zgadzam, szczegolnie z druga czescia.
    Zeby zrobic takie zdjecie wystarczy nawet najprostrza lustrzanka nawet z kitowym obiektywem (kazda mozna polaczyc z PC za pomoca USB).
    Duzo wazniejsze sa lampy, statywy, modyfikatory, i umiejetnosci: na czym lezy obiekt, jak go oswietlic, pozniejsza obrobka.
    Jak chcesz to robic sam, to musiz przebrnac przez podstawy, a potem wiele cwiczyc.
    Tak jak radzil kolega becekpl zapoznaj sie najpierw z tematem. Inaczej nakupisz sprzetu, a potem bedziesz narzekal ze sie nie da zrobic takiego zdjecia.

Pełne uzależnienie

Warto jeszcze kupić wzornik kolorów, żeby dobrze skalibrować kolorystykę zdjęcia. To chyba podstawa.

Koledzy mają rację. Ci, którzy piszą o nauce fotografowania. Wyobraź sobie, że do Ciebie przychodzi fotograf i pyta jaki sprzęt musi kupić, żeby robić to, co ty.
    pozdrawiam
    Bernard Wybierała

Pełne uzależnienie Awatar adawro
    Miasto
    Ursynów

Jak ma byc ekonomicznie i tylko na własny użytek to mały namiot bezcieniowy, jakieś oświetlenie ciągłe (nawet dwie zwykłe lampy) - i przy wyżej wymienionym wzorniku skalibrować kolory, wystarczy jakikolwiek aparat z trybem RAW czyli lepszy kompakt/bezlusterkowiec/tania lustrzanka z kitem.
    Ewentualnie jakaś biała szybka z pleksi aby się ładnie dół przedmiotu odbijał
    Ostatnio edytowane przez adawro ; 29-09-2014 o 10:10
    R3 + RF85LDS

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

Oczywiście,masz racje
    To forum jest najlepszym przykładem
    Wątki,kolejno;
    Jaki sprzęt foto,jakie lampy,jaki kabel,jaka karta,jak to użyć, jaki program do obrobki, dlaczego jest cień,dlaczego nie jest tak jak powinno,itp,itd
    A można prościej
    Zrobić kurs,umieć UZYC aparat,umieć UZYC lampe
    I wtedy ewentualnie dopytac
    Wiedza nie boli merde
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów