używam najczęściej środkowy punkt albo boczny, w zaleznosci od sytuacji, czasem w akcie desperacji wlaczam na auto i licze, że złapie przemieszczajace sie dzieci, ale to zbyt duża loteria.

czasy to zależy, jak ustawiałam preselekcje przyslony i wyższe iso to czasy miałam 1/125, 1/200. Jak ustawiałam preselekcje czasu i w akcie desperacji 1/400s, 1/500s to cały obrazem był kiepskiej jakości, może doszła wina pomiaru, nie jestem jeszcze biegła w zmianie ustawien, ale kombinuje na różne sposoby.
Najwiekszym wyzwaniem była dla mnie sala zabaw dla dzieci i zabawa w taka duża kolorowa chusta, 8 dzieci machajaca ta chusta jednoczesnie w gore i w dół za cholere nie wiem jak zachować się w takiej sytuacji , ogniskowa 20mm świetnie objeła całą sytuację, ale jedyne ostre zdjecie wyszlo niestety na auto, wiec przypakiem:/

Wszystkie rozmazane wylatują przy pierwszej selekcji, ale jutro mamy wycieczke do zoo to bedzie okazja do zdjec, pokaze wam w o co mi chodzi.

przed zakupem czytałam opisy aparatów, czytałam opinie na forach, troche podpytywałam, mój budżet max.4.000 pokrył sie idealnie z 5d mk2 ktory kupilam od fotografa, ktory używal go tylko w studio i to widac, bo nie ma żadnych widocznych śladów użytkowania (ale zaczynam sie zastanawiac czy to nie jest typowy aparat studyjny bo przy zdjeciach na allegro, aparat na statywie, obrazk jest idealny)

dzieki wszystkim za sugestie, wstawie jutro przyklady