Cytat Zamieszczone przez Sesjusz Zobacz posta
...ale zdecydowałem się na zakup w UK, wczoraj wysłali, dziś o 6 z rana był już w Warszawie, leżał 12 h i wysłali do szczecina, jutro będzie u mnie. Na e-bay'u znalazłem gościa co ma 100% pozytywów na kilka tysięcy komentarzy, specjalizuje się w sprzedaży sprzętu foto od 2007 r. Wystawił wczoraj 4 sztuki 6D body i sprzedały się w 5 h, ja wziąłem ostatnią Koszt z wysyłką 5,5 tys. Gwarancja - gość pisze że oni tak to załatwiają - idę do serwisu canona z gwarancją podbitą przez sklep w UK, powinni przyjąć na podstawie zakupu w UE, jak nie przyjmą to mogę wysłać do UK na ich koszt i tam serwis naprawia albo ... mają umowę w ramach UE i mogę naprawiać za kasę w serwisie w Polsce, wziąć rachunek i sprzedawca zwraca mi kasę z Canona UK za naprawę. Od 2 tygodni kontaktowałem się z różnymi sprzedawcami z UK i DE, ten IMHO jest najrzetelniejszy mimo nie najniższej ceny. Te ogłoszenia z najniższymi cenami załatwiają sprawę tak, że pośredniczą w zakupach w USA. Sprzęt przychodzi wpierw do nich a potem wysyłają np. do Polski, nie piszą tego jasno na aukcjach ale czeka się do 14 dni na aparat. Sklep w którym ja kupiłem wysyła od razu. Jak by co to mogę dać namiary na PRV

Sprawa zakupu samemu w USA - doliczą Ci cło i Vat. Nie opłaca się, wyjdzie na to samo co zakup w Polsce.
No i jaki jest sens tych kombinacji, ryzyka, przesyłek z drugiego końca świata, skoro na all masz oferty rodzimych sprzedawców w podobnych cenach?
Widzę, że co niektórzy podchodzą do zakupu aparatu jak pies do jeża. Ja to bym polecił lecieć bezpośrednio do Japonii po aparat - wydzie podobnie, wycieczka w cenie a i pewność, że nikt nie dokona strasznego oszustwa i nie sprzeda aparatu z 20 (słownie - dwudziestoma) klatkami. Przecież tylko w Polsce takie uszusty i niedobre sprzedawce są