trothlik
"Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".
Pytasz o zdjęcia to piszę jakie są w odbiorze.
W moim odczuciu zniechęcają raczej niż zachęcają. No ale ja też nigdy nie byłem fanem aut spod "błyskoteki"
Wstawka o "kierunku" to pół żartem, pół serio. A swojej opinii na temat golfa nie wstawiam, bo po pierwsze primo, nie to forum, a po drugie primo właściciele wspomnianego modelu mogliby się na mnie zgniewać. A po co?
trothlik
"Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".
Sorry Monika ale komentuje od końca, zdjęcia golfa są tragiczne, i niewiadomo gdzie zacząć, może od strasznie wysoko pociągniętego kontrastu i saturacji, po nieciekawe i chaotyczne kadry. Zdjęcia wydają się robione jak przez inną osobę, bo tak jak przy tych kwiatkach, biedronkach, ważkach widać że choć trochę zastanowiłaś się nad zrobieniem zdjęcia tak samochód wygląda jak strzały na oko i "jako że już mam jakieś foty z dzisiaj to je wrzuce" . Tak więc sorry ale nie kupuje tego setu , dla mnie jest koszmarny.
Co do poprzednich setów. Hmmm cięzko tutaj oceniać pojedyncze kadry, bo mamy chmury tulipan, jakas plaze tył motyla. Obróbka tulipana wygląda sensownie jendak to jes tylko tulipan i nic z tym wiecej nie zrobisz. Takie zdjęcie ma racje bytu w jakimś reportażu, jako pojdynczy strzał raczej nie zrobi żadnego wrażenia.
Gdzieś tam trafiają się potencjalnie fajne kadry ale obróbka je niszczy, zbyt wysoko ten kontrast kręcisz. Kiedyś ktoś mi powiedział ważne info odnośnie obróbki . Jeżeli uważasz że zdjęcie wygląda spoko, wszyskie suwaki które masz na plus zjedź o 10 w dółmoże to ci się przyda.
Co do ostatniego komentarza, niestety nie mozesz mówić tego że samochód wygląda inaczej na żywo. Nikogo to nie interesuje naprawdę, to forum fotograficzne a nie motoryzacyjne więc nas interesuje to jak wyglądają twoje umiejętności w dziedzinie robienia zdjęć a nie podwójny kierunkowskaz który na żywo pewnie budzi podziwi respekt.
Buziaki, więcej pracy włóż w zdjęcia![]()
Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.
Ha, rozbawiło mnie to.Wy tu panowie z jury z zadęciem prawicie o ciężkiej drodze do perfekcji, kadrowaniu, kolorze, literaturze przedmiotu...a pani Monika po prostu chciała pokazać podwójny kierunkowskaz do ogłoszenia. Co jej się udało jak najbardziej, kierunkowskaz bowiem dobrze widać.
Nawiasem mówiac, kolor blachy tego kara może mniej więcej tak właśnie wygladać po leciutkim "uwypukleniu". Proszę sobie wyszukać w googielu "vw golf electric blue".![]()
I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.
Szacun,jest taki kolor,
cholera tam z podwójnym kierunkowskazem.
"http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII
Zakończy ten temat bo widzę ze zaczynacie się bardzo dobrze bawić.