Cytat Zamieszczone przez HakunaMatata Zobacz posta
Dodam jeszcze 2 zdjęcia dzisiejsze.
No chylę czoła.Ale 111- czyż ten motylek nie był oryginalnie głową w dół ? w tym wypadku zgodnie z natura pionowy kadr .
112 - bajeczne ujęcie.Tylko mi nie mów że ten deszczyk to za Twą sprawą
Co do Twej wiedzy zdobytej na kursie kolega Bechamot ma racje.Każdą droga dojdziesz do celu.Czy to dodając tło , światło,czy nawet eliminując jakiś element, czy spędzając czas w swoim studio na technicznym podejściu do zdjęcia.Ma rację Bechamot, że dzisiejsza fotografia cyfrowa daje bardzo duże możliwości w zastosowaniu obróbki.To od Ciebie zależy co Tobie odpowiada, co chcesz osiągnąć robiąc jakieś zdjęcie.Ja osobiście może z racji na niereformowalność poświęcam zdecydowanie więcej czasu od strony technicznej by potem jak najmniej poświecić czasu przy komputerze .Choć czasami muszę się przesilić i popracować więcej nad danym zadaniem na komputerze.Zależy czego wymagam lub ktoś wymaga od danego produktu . Choć w moim wieku to już nie pęd za $ a przyjemność z wykonanej pracy jest podstawą - choć nie ukrywam , że każdy napływ gotówki jest przeze mnie bardzo mile widziany