Ostatnia wrzuta bardzo fajna, czym doswietlales od przodu 160 (dolna czesc rozy)?
Za dużo tego pryskaniaMniej a będzie bardziej subtelnie.
164 i 167 bardzo fajne. mogę zapytać co posłużyło za tło?
Canon EOS 6D + EF 16-35 mm f/4L IS USM + EF 135 mm f/2L USM + EF 28-135 mm f/3.5-5.6 IS USM + EF 50 mm f/1.8 STM
Moje wypociny >> https://www.facebook.com/PasjaSzewska/
www.pasjaszewska.pl
Tłem były filtry z matryc lcd, fajnie załamują światło.
Cały czas małymi krokami, próbuję robić lepsze fotografie.
Dziś dodam kilka kolejnych:
168.
169.
170.
171.
172.
173.
No to teraz czekam Italy, aż wytkniesz mi wszystkie błędyCzęści jestem świadom, ale mam nadzieję że zwrócisz mi uwagę na te których sam nie zauważyłem
![]()
No to czekam![]()
168 - szkoda że nie cały pająk w kadrze.Jeśli tniesz to tnij świadomie.Tu uważam w tych kadrach cięcie wyszło z nieumiejscowienia pająka w centrum kadru .Jednym plusem jest to że pająk jest w skosie, co robi kadr ciekawszym w odbiorze.
169 -Nie przyłożyłeś się do odrobienia lekcji.Takie kadry jak ten są najłatwiejsze do uzyskania dużej GO.Stabilizator - gibany -nie zadziałał
Kosz niestety.
170 - Jak wyżej .
171 - Było by super . ByłoTeraz czekam na Twą opinię -co jest w tym kadrze nie Ok ???? Zdjęcie najlepsze z ostatnich.
172 - te płaskowniki jak ja je nazywam , daruj sobie. Nie są dobrym obiektem do tego rodzaju fotografii.Ciężko trafić na dobre położenie tego modela względem rośliny.
173 - Też było by dobre , ale znów GO i ostrość poszły w lasI znów ucięta d..a.
Reasumując - pająk i słonik najlepsze, jako kadry.Rób dużo zdjęć,w makro tak jest jak z ptakamico teraz ja się przekonuję .Zrobisz 100 zdjęć i czasami nawet 1 nie nadaję się do pokazania.
Czekam na kolejnepamiętaj o stabilizatorze gibanym
no chyba że robisz ze statywu
![]()
171- chodzi o uciętą kończynę?
Ze wszystkim się zgadzam, często błędy zauważam dopiero przy komputerze, nie wiem czemu jak robie zdjęcia to ich nie dostrzegam.
Ale co do ostrości to naprawdę nie wiem co Ci odpisać, naprawdę uważasz że są nie ostre???