Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 73

Wątek: co sie mowi w Polsce?

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemoc
    Najciekawsze jest to, że niewiemy jacy naprawdę są Polacy, jakie mają poglądy ? Parlament reprezentuje 40% społeczeństwa, co sądzi reszta ?
    Kiedyś widziałem wyniki badań, które ktoś na świecie przeprowadzał, z których wynikało, że ta część społeczeństwa, która nie idzie do wyborów, ma poglądy i podział preferencji mniej-więcej zbliżony do grupy ludzi głosujących.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Raff
    Ale to jednak prywatne forum i hydepark też powinien być (zgodnie z zaleceniem) ciut związany z fotografią.
    OK da sie zrobic! (Na pocieszenie tyle ze to nie prezydent tylko ten drugi, wiec mniejsza szansa na zablysniecie za granica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piast9
    Kiedyś widziałem wyniki badań, które ktoś na świecie przeprowadzał, z których wynikało, że ta część społeczeństwa, która nie idzie do wyborów, ma poglądy i podział preferencji mniej-więcej zbliżony do grupy ludzi głosujących.
    Tu jednak moze byc troche inaczej, wydaje mi sie ze na rzecz pisU i kACZYNSKICH spore oddzialy zostaly zwerbowane przez rYDZYKA.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Sorry, ale nie mialem zadnych zlych intencji.
    Domyslam sie (lub mam nadzieje, ze sie domyslam)
    co wiekszosc tu mysli, bylem/jestem ciekaw jak
    ogol Polakow akceptuje/nie akceptuje tego co sie dzieje.
    To wszystko. Nie chce zadnych dyskusji ani klotni.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snowboarder
    Czy ludzie pogodzili sie z [..] i obowiazkowej religii w szkolach?
    nie. i dlatego religia nie jest obowiązkowa:rolleyes:

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

No to napiszę o sobie. Nie widzę w tym rządzie nic gorszego niż we wszystkich poprzednich. Przy odrobinie optymizmu mogę dostrzeć pewne (na razie niewielkie) plusy.

Religii obowiązkowej nie ma, cenzury (prewencyjnej) nie ma, restrykcyjna była od zawsze. Lepper nie jest premierem, a jakby został, to w niczym nie byłby lepszy lub gorszy od Millera. Ten sam typ.

W rewolucji nie pokładam nadziei, bo większość popiera albo "partię tyranii status quo" - PO albo pobożnych socjalistów... Zresztą, każda rewolucja przynosi wyłącznie straty...
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nemeo
    Naprawdę dodałeś mi otuchy, jeszcze tylko 3 lata z hakiem i nowe wybory.
    Pytają się chłopa z kołchozu na Ukrainie:
    - jak wam się żyje pod nową władzą radziecką?
    - na początku było nam ciężko...
    - a później?
    - później się przyzwyczailiśmy.

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Nie widzę w tym rządzie nic gorszego niż we wszystkich poprzednich.
    Jeżeli ktoś:
    - w ewidentnych próbach wprowadzenia zamordyzmu, przy jednoczesnej totalnej nieudolności i maraźmie w administrowaniu krajem, a przy jazgocie natarczywej, goebelsowskiej propagandy
    - w dopychaniu się do władzy psychopatycznego skinheda-nazisty i chłopka-roztropka-przekręta (i eks-prowokatora komuchów, który zerwał się im z łańcucha) -
    nie widzi nic złego, to gratuluję dobrego samopoczucia. Bynajmniej nie jestem zwolennikiem bandy nieskutecznych nieudaczników (PO), czy - nie daj Boże - postkomuchów-złodzieji i sk...nów, ale pamiętam jeszcze uroki mieszkania w państwie totalitarnym, z centralną gospodarką planową i jeśliby Polakom zamarzył się powrót do tamtego stanu rzeczy, to poproszę jedynie o czas na spakowanie się i wyp...lam!!!

Uzależniony Awatar Raff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Czornyj - przesaaadzasz :-P

Przeżyliśmy już Millera
    Damy radę i Leppera

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj
    Jeżeli ktoś:
    - w ewidentnych próbach wprowadzenia zamordyzmu
    Zamordyzm panuje od 45r nieprzerwanie. Demokracja bez zamordyzmu to sprzeczność wewnętrzna. Jej istotą jest to, że większość narzuca swą wolę mniejszości. Poza tym, w zamordyzmie nie ma nic złego. Oczywiście, o ile to nie jest zamordyzm l*du.
    , przy jednoczesnej totalnej nieudolności i maraźmie w administrowaniu krajem
    To akurat jest pozytywne. Im bardziej nieudolni będą, tym więcej wolności nam zostanie. Vide: rządy Rakowskiego i Mazowieckiego. Poprawa sytuacji po 89r jest spowodowana w 80% nieudolnością rządów.
    , a przy jazgocie natarczywej, goebelsowskiej propagandy
    Właśnie. Ta wyborcza ostatnio zupełnie do czytania się nie nadaje
    - w dopychaniu się do władzy psychopatycznego skinheda-nazisty i chłopka-roztropka-przekręta (i eks-prowokatora komuchów, który zerwał się im z łańcucha) -
    Nie widzę jakościowej różnicy między nimi dwoma, a cynicznymi złodziejami, zdegenerowanymi socjalistami i podstarzałymi pseudo-inteligentami.

Bynajmniej nie jestem zwolennikiem bandy nieskutecznych nieudaczników (PO), czy - nie daj Boże - postkomuchów-złodzieji i sk...nów, ale pamiętam jeszcze uroki mieszkania w państwie totalitarnym, z centralną gospodarką planową i jeśliby Polakom zamarzył się powrót do tamtego stanu rzeczy, to poproszę jedynie o czas na spakowanie się i wyp...lam!!!
    Trzeba poważnie zastanowić się, czy rządy PO, SLD, PD prowadzą bliżej do państwa totalitarnego (w tym wypadku - totalitarnej UE), czy rządy nieudolnych Kaczorów. Stalin musiał być cholernie skuteczny, żeby stworzyć ZSRS, Kaczyńskim braknie sił. Co więcej, nie dążą do konstrukcji państwa totalitarnego, jedynie do etatystycznego.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów