Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 73

Wątek: co sie mowi w Polsce?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie co sie mowi w Polsce?

Mam takie pytanie jako, ze z oddalenia tylko obserwuje
    "przemiany" w Polsce - co sie mowi na tzw. ulicy?
    Czy ludzie pogodzili sie z IV Rzeczpospolita leppera-premiera,
    rydzyka, cenzury i obowiazkowej religii w szkolach? Czy moze
    w ogole sa z sytuacji zadowoleni? Czy tez szykuja rewolucje, bo
    jak czytam coraz to nowe newsy, to wydaje mi sie,
    ze az sie o nia prosi...

Domyślnie

mi się wydaje że społeczeństwo jest podzielone na dwie grupy. Jedna to mochery druga to ludzie trzeźwo patrzacy na rzeczywistość. W zależności w jakich kręgach się obracasz to słyszysz opinie odpowiednie dla jednej bądz drugiej grupy. Z mojego punktu widzenia [studenci] to narazie większość się z tego śmieje. Ale ile można się śmiacz. Czasem to co sie dzieje staje sie mocno niesmaczne. Rewolucja... hmmm myślę że jeszcze nie teraz. Ale nigdy nic nie wiadomo.

Domyślnie

A tak swoją drogą to jak ktoś bedzie wiedział o jakiś manifach to proszę o cynk. Lubie takie imprezy focić

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zabol
    A tak swoją drogą to jak ktoś bedzie wiedział o jakiś manifach to proszę o cynk. Lubie takie imprezy focić
    http://pl.indymedia.org/

Bywalec Awatar pejot
    Miasto
    B-stok

Domyślnie

Mnie od tego śmiechu już brzuch rozbolał.

I wyjechałem.

Domyślnie

Właśnie i tak dzieje sie coraz częściej. Wartościowi ludzie uciekają z Polski... z jednej strony nie ma się co dziwić. Gdyby nie studia pewnie też nic by mnie tu nie trzymało. Z drugiej strony, taka sytuacja nie wróży nic dobrego naszemu krajowi...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zabol
    Właśnie i tak dzieje sie coraz częściej. Wartościowi ludzie uciekają z Polski... z jednej strony nie ma się co dziwić. Gdyby nie studia pewnie też nic by mnie tu nie trzymało. Z drugiej strony, taka sytuacja nie wróży nic dobrego naszemu krajowi...
    mowiac brzydko: kraj p... ciebie - ty p... kraj i ja sie tu ludziom nie dziwie, ze spadaja.

snowboarder - a co sie mowi w US o Bushu? przeciez to taki sam faszysta jak kaczor. tylko o lepszej prezencji i medialnosci, za to o miejszym mozdzku. i gdyby nie to, ze moze wymyslac wojny odwracajace uwage opinii publicznej od balaganu wewnetrznego, to robilby takie same myki jak kurdupel w kaczogrodzie...

no, moze Bush ma o tyle latwiej, ze ma rozsadnych doradcow, ktorzy rozumieja, ze z wielkim biznesem sie nie dyma, tylko idzie na reke. bo to lepszy partner na dluzsza mete niz moherki
    www albo tez flickr

Domyślnie

ehh co mozna myslec, trzeba sie ewakulowac z tego chorego kraju bo tu nigdy normalnie nie bedzie...
    - prezydent ktory nie czyta dok. tylko stawia "krzyzyk", gorzej jak ktoregos dnia ktos mu podsunie cos i sprzeda kraj za 2$
    - jarek(czy to leszek bo juz sie gubie) widzacy wszedzie UKLAD
    - lepper, ktory chce sie zajac gospodarka i byc wicepremierem
    - pierwszy doradca rydzyk, przedstawiciel moheru
    - slowo nie ma zadnego znaczenia, mozna jednego dnia powiedziec/zrobic cos a drugiego sie tego wyprzec lub mowic cos zupelnie odwrotnego
    - wszedzie wsadza swoich super wyksztalconych ludzi
    - dadza kare radiu/TV, bo powiedza cos co im nie pasuje
    - rozwala caly kraj, a na koniec powiedza "To przez platforme"

itp itd, a najgorsze jest to ze maja coraz wieksze poparcie, i na co tu liczyc ze przeczeka sie ten czas?

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Rozsądni ludzie mają nadzieje, że może Kaczorom uda się cokolwiek zmienić na lepsze, pomimo dzikiej nagonki oszołomów i ćwierćinteligentów spod znaku wyborczej i unii europejskiej.

A Amerykanie mają szczeście, że bezmózgich demokratów odsunęli od władzy, bo jedyny sposób, by nie szkodzili krajowi, to podsyłać im krzyworyje statystki.

Fajnie prowadzić dyskusje w takim stylu, nie?
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Domyślnie

Fajnie, nie fajnie napisalem co o tym mysle i tyle, mozesz miec inne zdanie.

Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów