Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Obiektyw do fotografowania oraz kręcenia sportów wyczynowych.

Domyślnie Obiektyw do fotografowania oraz kręcenia sportów wyczynowych.

Cześć, potrzebuję obiektyw do fotografowania ludzi,riderów oraz rowerów głównie na skateparkach. Do tego celu dotychczas używałem fish-eye'a Samyanga lecz potrzebuję też normalne szkło. Od niedawna zacząłem zabawę z 700D i do niego właśnie potrzebuję w miarę dobry sprzęt. Zależy mi na celnym i szybkim autofokusie oraz cichej pracy. Interesowałby mnie zakres 18-135 lub 18-200 w rozsądnej cenie do 1500zł nowy lub używany. Z góry dzięki za odpowiedź

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie Odp: Obiektyw do fotografowania oraz kręcenia sportów wyczynowych.

Czyli światło nie będzie problemem - powinieni się sprawdzić Canon 18-135 STM, bezszelestny i szybki AF.

http://www.optyczne.pl/index.html?pr...=0&moc=0&sort=
    Ostatnio edytowane przez RobertON ; 21-09-2014 o 16:38

Uzależniony Awatar słowiczek
    Miasto
    T.M.

Cytat Zamieszczone przez szymekbmx Zobacz posta
    Zależy mi na celnym i szybkim autofokusie oraz cichej pracy. Interesowałby mnie zakres 18-135 lub 18-200 w rozsądnej cenie do 1500zł
    Nie lepiej używkę 70-200/4? Cały zakres ogniskowej ogarniesz kciukiem,jest świetny optycznie i wystarczająco szybki. Lub sigma 50-150/2.8, oprócz napędu hsm masz światło2.8, chociaż trzeba troszkę do tych 1500 dołożyć.

Tak dla przykładu:
    Sigma 50-150mm f/2.8 II APO EX DC HSM - Canon (4609612441) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
    Ostatnio edytowane przez słowiczek ; 21-09-2014 o 20:55

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez słowiczek Zobacz posta
    Nie lepiej używkę 70-200/4? Cały zakres ogniskowej ogarniesz kciukiem,jest świetny optycznie i wystarczająco szybki. Lub sigma 50-150/2.8, oprócz napędu hsm masz światło2.8, chociaż trzeba troszkę do tych 1500 dołożyć.
    Do takich zdjec:

ludzi,riderów oraz rowerów głównie na skateparkach
    70mm na APSC to bedzie za wasko. Ja bym odpuscil dlugi koniec na rzecz szerokosci. Obiektyw polecany przez RobertON bedzie lepszy, o ile swiatlo wyda

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

24-105L, to było najszybsze szkło jakie miałem. Zakres idealny do tematu.

Uprawnienia umieszczania postów