Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: AF 1Ds II / III vs 5DIII / 6D

Coś już napisał

Domyślnie AF 1Ds II / III vs 5DIII / 6D

Panowie, 5d3 (i 6D) trochę już na rynku, a opinii bylych/aktyualnych uzytkownikow serii 1D/1Ds mało

Jak się ma pewność AF w nowej piątce i (centralny) w 6D wzgledem serii 1ds? (głownie chodzi mi o 1dsII i 1dsIII - z 1ds3 obcowałem ponad rok)
    interesuje mnie glownie w slabszym oswietleniu gdzie jednak trzeba zejsc do iso1600-3200 z jasnym swiatlem np do f1.4-2
    Często używałem skrajnych czujników AF w 1dsIII bo były praktycznie tak samo używalne jak ten centralny

czyli sytuacja: jasne szklo, mala glebia, malo swiatla, afs

tylko proszę bez teoretyków że af w 1dx jest taki sam jak w 5d3 wiec jest lepiej niz w 1d.. -- może moduł taki sam, ale 1dx ma dodatkowy, oddzielny procesor obslugujacy system AF.

Dzięki

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie Odp: AF 1Ds II / III vs 5DIII / 6D

Powtorze 5dmk3 ma najlepszy af jaki do tej pory spotkalem w canonie (lepszy niz w 1dsmk3). 1dx jest tylko pewniejszy i szybszy. No moze teraz 7dmk2 go przebije

Coś już napisał
    Miasto
    Otwock/Warszawa

Domyślnie Odp: AF 1Ds II / III vs 5DIII / 6D

Z moich obserwacji dx sprawowal sie lepiej niz 5m3, mam porownanie tylko do 1d2 gdzie jest gorzej ale i tak jest super, co do 6, gdy uzywalem jej w duecie z dxem myslalem ze ostrzy godzine, ale w sportach walki na hali na iso 3200-6400 dawala rade (na centralnym innych nie uzywalem), zestawiajac te puszki od najlepszej (wzgledem af); 1dx 5d3 1d2 6, jakbys mial wiecej pytan pisz

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
    x-pro2 + x-t10 | 23 2.0 + 50 2.0

Portfolio
    Ślubnie

Uprawnienia umieszczania postów