Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: 40D - szybkie rozładowywanie się

Mieszany widok

Domyślnie 40D - szybkie rozładowywanie się

Witam
    Mam problem z 40D, kupiłem używany, przebieg nie duży ok 17tyś więc nie jest to jakaś zajechana puszka, zauważyłem spory problem - aparat ekstremalnie szybko się rozładowuje. Po pełnym naładowaniu ok 2-3h grzebania w menu + do tego ok 30 zdjęć i bateria leży
    Dostałem w komplecie 2 baterie więc pomyślałem, że jedna może być zjechana, sprawdzam drugą - to samo. Dokupiłem nówkę w akcie desperacji duracell, sprawdzam - nadal to samo.
    Gdzie w takim razie tkwi, problem? może ktoś ma jakąś koncepcje lub doświadczył podobnego zjawiska i mógłby się podzielić doświadczeniem.
    Z góry dzięki za pomoc
    Pozdrawiam Piotrek

Początki nałogu Awatar kulek855
    Miasto
    Podkarpackie

Domyślnie Odp: 40D - szybkie rozładowywanie się

Oddaj kolesiowi aparat. Prawdopodobnie elektronika jest uszkodzona. Ewentualnie coś nie tak jest z ładowarką.

Uzależniony Awatar słowiczek
    Miasto
    T.M.

Możesz mieć problem z ładowarką, a nie z baterią. Masz możliwość sprawdzenia jej wydajności lub naładowanej baterii na innym body?

W sumie, może kupie jakąś 'zwykłą' ładowarkę i zobaczę ile wyciągnie po naładowaniu inną bo nie mam jak inaczej tego sprawdzić. Z oddaniem poprzedniemu właścicielowi raczej ciężko będzie bo poddałem już body lekkiej modyfikacji. Poza ładowarką tak jak kolega wyżej pisał jest taka możliwość, że coś w body "nie gra" co wpływa na żywotność baterii? poza tym mankamentem wszystko działa idealnie...

Uzależniony Awatar słowiczek
    Miasto
    T.M.

Cytat Zamieszczone przez Piotrek.G Zobacz posta
    . Dokupiłem nówkę w akcie desperacji duracell, sprawdzam - nadal to samo.
    Jakie baterie kupiłeś, chodzi mi o rodzaj. Sprawdź parametry prądowe i porównaj z oryginalną. Czy używasz gripa zamiennika? No i obejrzyj dokładnie styki w aparacie. Ja jednak obstawiam ładowarkę, moja czasem lubi rozłączyć się w trakcie pracy.
    Kupiłeś taką baterię?

http://sklepwideo.pl/bp-511_canon_drc511
    Masz tam też ładowarkę.
    Ostatnio edytowane przez słowiczek ; 18-09-2014 o 13:35

DRC511 - Camcorder Lithium ion - Duracell Direct pl
    taka
    gripa nie używam. Obejrzę jeszcze raz wszystko, i zainwestuje by mieć pewność w nową ładowarkę w takim razie. Jeżeli nie pomoże to chyba serwis się kłania wtedy :/

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Nowy Sącz

Witam
    Mam problem z 40D, kupiłem używany, przebieg nie duży ok 17tyś więc nie jest to jakaś zajechana puszka, zauważyłem spory problem - aparat ekstremalnie szybko się rozładowuje. Po pełnym naładowaniu ok 2-3h grzebania w menu + do tego ok 30 zdjęć i bateria leży ...
    2-3h "grzebałeś" w menu
    Jaki masz założony obiektyw? Z IS? Jeśli tak, to przez jaki czas pracowała stabilizacja? Ile razy naciskałeś spust migawki w celu ustawienia ostrości? Może pytania głupie, ale można rozładować baterię nie robiąc ani jednego zdjęcia.

... bo poddałem już body lekkiej modyfikacji. ...
    Co zmodyfikowałaś?
    6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
    Moje fotki Moje fotki II

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Nowy Sącz

Ma być oczywiście: Co zmodyfikowałeś? (dotyczy postu powyżej. Nie wiem czemu nie łączy postów.)
    Ostatnio edytowane przez tlustyx ; 18-09-2014 o 21:11
    6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
    Moje fotki Moje fotki II

Miasto
    Ruda Śląska

Wróć do softu fabrycznego i sprawdź ponownie czy problem występuje .

Aparat kupiłem do astrofotografii. Jako, że wcześniej miałem nikona i nie miałem do czynienia z Canonem troche sobie pogrzebałem by zaznajomić sie z puszką i wyszedłem strzelić parę próbnych fotek - i padł. Modyfikacja to tylko podmiana filtra matrycowego z orginalnego na specjalny bardziej czuły na niektóre pasma. Obiektywem jest teleskop (refraktor) także bez stabilizacji. Zdjęć zrobiłem ze 20 większość przez Live view i sporo oglądałem sobie też księżyc przez live view.
    Ostatnio edytowane przez Piotrek.G ; 19-09-2014 o 16:05

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów