Strona 16 z 34 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 331

Wątek: Pentax FF

Coś już napisał

Domyślnie Odp: Pentax FF

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    a ilu uzywales? mam na mysli, zeby focic regularnie
    Pomijając, że nie robię zdjęć regularnie Canonami, to do pewnego momentu używałem prawie wszystkich wypustów z pominięciem pominięciem Jedynek i EL (chociaż miałem doczynienia z plikami z nich). 6D ma najlepszą matrycę z ostatnich znanych mi Canonów (nie wiem jak 5Ds i nie miałem do czynienia z 7DII), ale do "kosmicznej" to jeszcze daleka droga. I nie napisałem, że wszystkie mają banding, tylko, że nie tylko APS-C go mają.
    z cropowych korpusow Canona przerobilem 10D, 30D, 450D, 40D, 600D. razem do kupy co najmniej 30 tysiecy zdjec. nigdy nie mialem problemow z bandingiem.
    I wszystkie te modele miały mniej lub bardziej wyraźny banding.
    z tym ze ja nie wyciagam fot z cieni o 3 EV. w tych aparat jest swiatlomierz i wbrew pozorom jest bardzo latwy w obsludze.
    I nie masz pojęcia po co używa się cieni, prawda? ETTR nic Ci nie mówi, a ze scenami przekraczającymi rozpiętość JPG-a nigdy się nie spotkałeś? No tak, przecież używasz Canona...
    Jak Wam Canon w końcu zrobi matryce, których będzie się dało używać w naprawdę szerokiej części zakresu dynamicznego, to nagle się okaże, że wszyscy to widzą i jednak używają, chociaż wcześniej zarzekali się, że "przecież jest światłomierz" (i HDR)... A propos światłomierza - pamiętam podobne gadki o tym, jak to wąski spot jest zbędny, bo pomiar "skupiony" jest wystarczająco dokładny i w ogóle to zbędne czepialstwo...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

No jak te "wypusty" tak Ci strasznie przeszkadzały w robieniu zdjęć to nie dziwota że się tu tak produkujesz .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał

W niczym mi nie przeszkadzały, po prostu sporo z nich było w owym czasie "na stanie" w firmie, a do tego, dużo znajomych fotografuje/fotografowało Canonami. A "produkuję się", jak ktoś pisze bzdury.

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Cytat Zamieszczone przez jaad75 Zobacz posta
    Jak Wam Canon w końcu zrobi matryce,
    Może to ważne, ale miało być o pentaksie FF.

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Cytat Zamieszczone przez RobertON Zobacz posta
    Może to ważne, ale miało być o pentaksie FF.
    Tym z gumy, juz bylo. Teraz jest banding i wyciaganie z cieni.

Pełne uzależnienie

Jak Wam Canon w końcu zrobi matryce,
    to se jeszcze poczekamy - my na matrycę, wy na fullfrejma, a potem na jakieś szkła do niego ale nie zakładałbym się o to co będzie pierwsze mimo wszystko my już fullfrejma mamy i szkieł do niego w duckę albo lepiej - z dwojga złego to już wolę to niż wieczne oczekiwanie.
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 26-03-2015 o 21:29
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    z dwojga złego to już wolę to niż wieczne oczekiwanie.
    O ile ktoś czeka. Ja nie. A nowe szkła interesują mnie przede wszystkim ze względu na spodziewaną jakość, choć będą się musieli bardzo starać, żeby przebić te które mam - no, może poza UWA.

Pełne uzależnienie Awatar zysk

nowe szkła interesują mnie przede wszystkim ze względu na spodziewaną jakość, choć będą się musieli bardzo starać, żeby przebić te które mam
    Więc po co czekasz na nowe ?
    skoro:
    będą się musieli bardzo starać, żeby przebić te które mam
    btw:
    jak czasem czytam stopki fotografików z posiadanym sprzętem,
    to odnoszę wrażenie ,że to kustosze muzeów fotograficznych a nie czynni hobbyści fotografii.
    Być może żonglowanie słoikami daje im większą frajdę niż fotografowanie.
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez zysk Zobacz posta
    Więc po co czekasz na nowe ?
    Z ciekawości, z nudów, dla zabawy...
    Mam ustabilizowany zestaw szkieł od wielu lat, z jedną małą dokładką, która mogłaby pociągnąć za sobą zmiany, zwłaszcza na szerokim kącie...
    Cytat Zamieszczone przez zysk Zobacz posta
    Być może żonglowanie słoikami daje im większą frajdę niż fotografowanie.
    Nie uważam żeby 10 szkieł to było dużo, jeśli używa się głównie stałek. W torbie i tak rzadko miewam więcej niż 5. Mógłbym w sumie ograniczyć zestaw, ale nie lubię pozbywać się dobrych obiektywów, nawet jeśli miałbym na tym zarobić. Poza tym, nie mam ciśnienia, żeby cokolwiek zmieniać.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

W niczym mi nie przeszkadzały, po prostu sporo z nich było w owym czasie "na stanie" w firmie, a do tego, dużo znajomych fotografuje/fotografowało Canonami. A "produkuję się", jak ktoś pisze bzdury.
    A kto i gdzie pisze te bzdury, że czujesz taką potrzebę niesienia oświaty ?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 16 z 34 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów