Strona 14 z 34 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 331

Wątek: Pentax FF

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie Odp: Pentax FF

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    trzeci gracz jest potrzebny, najlepiej by było żeby jeszcze olympus wypuścił fullfrejma bo mi się bardzo nowy om-D M5 podoba już pierwszego chciałem kupić ale głos rozsądku mnie powstrzymał, ale gdyby miał fullfrejma i kilka obiektywów to kto wie, kto wie
    To by była prawdziwa rewolucja dla Olka. Znowu byłoby można używać wszystkich fajnych obiektywów OM na cyfrowym, olkowym FF. Jak na razie to podpinam je do pełnoklatkowego Canona

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez marfot
    Z mojego rozeznania wynika, że Pentax ma bardzo wiernych użytkowników. Nie fanboyów zaciekle plujących na resztę ale właśnie użytkowników.
    Tiaa. To raczej zakon, ktory wyznaje jedna prawde

Mój kolega należący do tej grupy zgromadził 80 obiektywów i ciągle odkrywa coś nowego.
    To swiadczy ze albo kolega jest kolekcjonerem (zakonikiem Pentaxa), albo obiektywy Pentaxa sa do d..y, albo brak koncepcji produkcyjnej i trzepie sie jakies egzotyczne konstrukcje.
    "Manie" 80 obiektywow niestety swiadczy zle albo o fotografie, albo o systemie.

Takim jak on ewidentnie brakuje FF Pentaxa.
    Tylko dopuki nie bylo zadnych informacji na temat FF, zakon Pentaxa uwazal FF za "samo zou" i niepotrzebna fanaberie

To się należy wiernym użytkownikom tej marki a dokopanie konkurencji to jakiś drugi plan...
    Zapewniam Cie ze cele Pentaxa sa zupelnie odwrotne. I ten drugi plan, czyli odkrojenie jeszcze kawalka tortu, jest na pierwszym miejscu.
    Zakon i tak zostanie z Pentaxem, wiec nie ma sensu ich nagradzac.
    Ta zasada jest stosowana przeciez juz od bardzo dawna i w roznych dziedzinach.
    Zacytuje klasyka:
    "wieksza jest radosc z jednego nawroconego, niz z dziewiedziesieciu dziewieciu sprawiedliwych"
    Ostatnio edytowane przez Usjwo ; 17-02-2015 o 04:22

Coś już napisał
    Miasto
    Pomorze

Cytat Zamieszczone przez Usjwo Zobacz posta
    "Manie" 80 obiektywow niestety swiadczy zle albo o fotografie, albo o systemie.
    Samo posiadanie może świadczyć jedynie o zapędach kolekcjonerskich
    Idąc dalej Twoim tokiem myślenia, to system canona też jest zły, bo przecież ma 80 modeli obiektywów EF (wliczając filmowe)
    Cyfrowo i tradycyjnie.

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    Mój kolega należący do tej grupy zgromadził 80 obiektywów i ciągle odkrywa coś nowego. Takim jak on ewidentnie brakuje FF Pentaxa.
    Sprzeda 79 obiektywów po średniej cenie 150 zł i będzie miał na nowe FF Pentaxa

Problemem jest i będzie brak rynku wtórnego FF Pentaxa jeszcze przez bardzo długi czas.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Tiaa. To raczej zakon, ktory wyznaje jedna prawde
    ja tez mam wrazenie, ze spora grupa uzytkownikow Pentaksa sie pod ta religijnosc kwalifikuje. bo bardziej trzyma sie wiary niz obiektywnej oceny sytuacji.
    oczywiscie zadna marka foto nie jest wolna od tego typu uzytkownikow, ani tez nie wszyscy uzytkownicy Pentaksa sie pod ta kategorie kwalifikuja. moze tylko tutaj sa nieco bardziej zradykalizowani, bo czuja sie uciskani przez inne religie

Zapewniam Cie ze cele Pentaxa sa zupelnie odwrotne. I ten drugi plan, czyli odkrojenie jeszcze kawalka tortu, jest na pierwszym miejscu.
    w to akurat watpie. tutaj jest to body glownie i przede wszystkim pod wlasnych wyznawcow. przechrzczenie innych jest raczej dodatkowym celem. a przynajmniej dopoki to nie bedzie z prawdziwego zdarzenia system FF, a nie jakas tam makieta korpusu, pare dobrych stalek, 2 wielkie teleogory (tak jakby ostatni rodzaj obiektywu, ktorym sie sprzedaje FF, zwlaszcza AD 2015) i garsc starych zoomow, ktore nawet na cropowej matrycy niedomagaja - a jak pojawia sie na zdjeciach ich faktyczne rogi, to bedzie tylko zal i zgrzytanie zebow (czyt: wyjasnianie, ze ostrosc wcale nie jest najwazniejsza na zdjeciach )....

Zakon i tak zostanie z Pentaxem, wiec nie ma sensu ich nagradzac.
    no wlasnie jednak sie wykrusza...
    www albo tez flickr

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez PabloClavo Zobacz posta
    Problemem jest i będzie brak rynku wtórnego FF Pentaxa jeszcze przez bardzo długi czas.
    dobry rynek wtorny wymaga: 1. czasu, 2. naprawde duzego woluminu sprzedazy na starcie i/lub 3. miernej jakosci na starcie zadna z tych sytuacji nie odnosi sie do Pentaksa FF, bo raczej szkla ktore wypuszcza do FF beda od razu porzadnej jakosci.
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez morlight Zobacz posta
    Samo posiadanie może świadczyć jedynie o zapędach kolekcjonerskich
    Idąc dalej Twoim tokiem myślenia, to system canona też jest zły, bo przecież ma 80 modeli obiektywów EF (wliczając filmowe)
    Tylko czy trzeba posiadac wszystkie? 10 obiektywow pewnie w 99% zaspokoi potrzeby 99% uzytkownikow

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    wypuscic dwa wielkie i ciezkie ogory, zeby przekonywac ludzi do kupienia duzego i ciezkiego body do robienia zdjec, ktore ci ludzie mogli juz robic bardzo dobrymi mniejszymi korpusami i zdecydowanie mniejszymi obiektywami...

no ale dobra... co ja tam wiem...
    No właśnie... :P
    Dwa "wielkie ogóry":

A body ma być wielkości nieco większej od K-3. Olbrzym po prostu... Toż może być nawet rozmiaru D7100... Ba, 70D!... Jak to nosić...
    Ostatnio edytowane przez jaad75 ; 26-02-2015 o 00:44

Początki nałogu
    Miasto
    Wwa

Taa. Świat wchodzi w 50 Mpix, a Pentax lepi FF na drukarce i wypuścił ..... szkło

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    najlepiej by było żeby jeszcze olympus wypuścił fullfrejma ....

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    To by była prawdziwa rewolucja dla Olka. Znowu byłoby można używać wszystkich fajnych obiektywów OM na cyfrowym...
    Gdyby Olek wypuścił bezlusterkowca FF to jestem pewien że byłby lepszy od Soniaka.
    Pentax też mógłby namieszać z podobnym, nawet z matrycą APS-C.

Strona 14 z 34 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów