Pokaż wyniki od 1 do 10 z 331

Wątek: Pentax FF

Widok wątkowy

Domyślnie Odp: Pentax FF

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ja bym od innej strony zaczal: "dlaczego ktos wybralby FF Pentaksa zamiast Canona, Nikona czy chocby Playstation?".
    jedna odpowiedz dla mnie to: bo mam szafke dobrych szkiel PK.
    druga: bo podobaja mi sie stalki Limited.

innych nie bardzo widze. poza limitedami szklarnia PK pokrywajaca pelna klatke generalnie lezy i raptem dwa nowe obiektywy tego nie zimenia. trzeba wiecej. a wlasciwie duzo wiecej, zeby przekonac kogos, ze ma sens wlozenie kilku tysiecy Euro w firme, ktora ostatnimi latami skupiala sie niemal wylacznie na wariantach kolorystycznych. przesadzam, ale to jest ten kierunek rozumowania: jak Pentax zamierza sprzedac swoj system FF? bo to nie o sam jeden jedyny korpus chodzi.
    trzecia: cena - przypuszczalna cena - co chodza plotki to ok 2tys.Euro - przy cenie D810 i 5D MIII moze zwabic wiele osob, nawet jak bedzie ciut wieksza - znajac Pentaxa cena szybko opadnie
    czwarta: osiagi i ergonomia - zobaczymy co z tym bedzie - ponoc juz sie chwala ze ma miec najlepszy wizjer w swoje klasie.

Co do kolorostyki sie zgadzam/nie zgadzam - kwestia gustu - ale widze ze nie zrozumiales dlaczego - wiekszosc puszek na swiecie sprzedawana jest w Japonii i Chinach - a tam takie *******y lubia - nawet wrecz kochaja - wiec nie ma co sie dziwic - to pokazuje ze patrza w strone klientow co lubia. I nie zgodze sie ze tylko do kolorystki w swojej klasie taki k-50/K-5/K-5II/s czy K-3 to bardzo dobre aparaty - dajace wiecej w sobie niz puszki Canona w tym samum segmencie.
    dla ciekawostki cytuje jednego z forumowiczow z pentax.org.pl
    " dokumenty finansowe Ricoha....Wyniki (przychody ze sprzedaży aparatów cyfrowych) za pierwsze trzy kwartały roku finansowego 2014 (mln ÂĽ):
    - Japonia - 75,7
    - obie Ameryki - 3,7
    - Europa, Afryka, Środkowy Wschód - 5,4
    - reszta świata - 4,6

Taka ciekawostka - cyfrówki to 5,5% przychodów Ricoha..."

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
    Pentax bedzie kusil trybem selfie

Ricoh Imaging Presents: Pentax K-S2: http://youtu.be/kJ_-s93PI5Q
    No tak...bo niektore aparaty konkurencji tego nie posiadaja... LOL Za to jedyny (chyba) aparat ktory jest uszczelniony pomimo obrotowego ekranu - o tym juz nie wspomniales?
    Ostatnio edytowane przez Lucas1981r ; 11-02-2015 o 00:12

Uprawnienia umieszczania postów