Pokaż wyniki od 1 do 10 z 331

Wątek: Pentax FF

Widok wątkowy

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Pentax FF

Cytat Zamieszczone przez Lucas1981r Zobacz posta

Co do szkiel - sa dwa nowe - ponoc 70-200 ma lepsza rozdzielczosc nic u konkurencji - ciekaw jestem pierwszych testow. Wiele starszych szkiel kryje FF, dodajmy do tego Sigme, Tamrona to juz na starcie maja lepiej niz kiedys C i N,a takze ostatnio Sony.
    Pytanie jak te starsze szkła będą zachowywać się na FF, bo praktyka pokazuje że z tym bywa różnie.
    "Kiedyś C i N" - to chyba mowa o początkach fotografii .

Problem jest w tym, że w C /i w Nikonie pewnie też/ jest z grubsza rzecz biorąc ze 60 szkieł systemowych do wyboru + kundle i to czasem z rodowodem (jak choćby Cajsy ). Z tym się będą musieli marketyjerowcy Pentaxa zmierzyć.
    Wytłumaczyć te ochy i achy garstce fanów systemu nie będzie trudno ale z całym szacunkiem to nie na nich się zarabia.

@namoamo - dla Ciebie może mędrkuje dla innych pisze jak się rzeczy realnie mają.
    Nie rozumiem też co ma onanizm sprzętowy do możliwości wyboru. Onanistą może być ktoś kto ma jedno szkło - bez sensu to jest takie generalizowanie.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 10-02-2015 o 12:41
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów