Na to wyglada ze jednak Pentax dorobi sie puszki FuFu:
-> Ricoh confirms the Pentax full frame camera is coming in 2015 | Photo Rumors
Na to wyglada ze jednak Pentax dorobi sie puszki FuFu:
-> Ricoh confirms the Pentax full frame camera is coming in 2015 | Photo Rumors
Trochę im z tym zeszło.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Idealny moment. Większość tych co miała kupić już dawno wybrała rozsądny, rozwojowy systemkibicuję pentaxowi, ale działania tej firmy najczęściej można traktować jako foto-żart. Szczególnie te ich limitowane serie jakiegoś modelu w kolorze bieli, różu lub do wyboru otoczone migającymi diodami
Olympus skończył z <4% udziałem w rynku dslr i musiał zrezygnować. Minolty niestety już dawno nie ma. Pentaxie musisz działać szybciej
![]()
Miłego dniamoja www
A ja nie kibicuję.Po 8 latach spedzonych Z Pentaxem,złego słowa na te body ,które używałem nie powiem.A jeśli już mam inny system ,który uznałem dla siebie najlepszy/lepszy od poprzedniego,
nie mam zamiaru sprawdzać: czy przypadkiem nie jest lepszy ten poprzedni ? .Nawet jesli Pentax w końcu wypuści FF dobre jakościowe jak to jest w Pentaxie ,to i tak nigdy nie dogoni C i N na rynku.
A niszowośc Pentaxa była dokuczliwa w doborze/wyborze obiektywów.
"http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII
A te pentaksiane szkiełka (projektowane już za ery cyfrowej) to w ogóle kryją pełną klatkę?
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
Limitowane serie chyba robią furorę w Japoniite wszystkie piszczące nastolatki biegające z różowym K-r czy czymś takim..
Japonia jest charakterystycznaKupowali też płytę Edyty Górniak
![]()
Miłego dniamoja www
Niby w czym ma nie dogonic? bo w puszkach APS-C moim zdaniem dogonil a nawet w wielu przypadkach przegonil.
Co do obiektywow...moze faktycznie ma mniej - ale co chwila jakies dochodza - teraz nowy spacerniak ma dojsc,a i juz sa zapowiedzi na 70-200 i 100-400:
-> Three New K-Mount Lenses Coming - Photokina 2014 | PentaxForums.com
-> HD PENTAX-DA 16-85mm F3.5-5.6ED DC WR - Page 10 - PentaxForums.com
Podobno Limired'y kryja i gwiazdki,a nawet te te nowsze stalki
Chyba nie tylko w Japoni ale i Chinach - a to nie male rynki - heh specyficzne krajeale co jak co taki K-50 amatorski to juz nie glupia puszka
Canon 1100D tez byl/jest w rozowym kolorze
lepiej późni, niż wcale
najbardziej wygłupił się Olympus, kiedyś zacna firma (mam do dziś szkła OM), a teraz...
sam miałem kupić któryś z modeli serii E (dawno temu), ale na szczęście opamiętałem się