Cytat Zamieszczone przez Bechamot Zobacz posta
woje zale wylewasz pod niewlasciwyma adresem.
nikt z uzytkownikow forum CB ani red CB nie konstruowal canona. Napisz moze swoje uwagi do wytworcy i postaw ich na nogi.
Ależ ja nie wylewam żadnych "żali". Ktoś zapytał - odpowiedziałem. To użytkownicy Canona powinni "stawiać wytwórcę na nogi", jak już, ale jak widać niektórzy wolą nie widzieć postępu w obrazowaniu jaki dokonał się w ostatnich latach i twierdzić, że jest im zbędny.

Ne piszesz nic nowego. O tym, ze canon nie ma aktualnie najlepszych matryc na swiecie , to wiemy od chwili pojawienia sie n800 , a7 & co - czyli matryc sony.
Przecież napisałem, że to nic nowego, jestem zdziwiony, że ktoś w ogóle pyta. BTW, wiemy znacznie wcześniej niż od pojawienia się D800, czy Sony A7...

Poslugujesz sie jesli dobrze zrozumialem pentaxem - czyli aps -c . Wynika z tego ze nie robisz rzeczy szczegolnie waznych czy trudnych technicznie - skad wiec masz wiedziec co jest naprawde waznym i odgrywa istotna role ?
Posługuję się tym, co jest niezbędne do wykonania konkretnego zdjęcia/zdjęć - w przytłaczającej większości przypadków wystarcza Pentax i jego bardzo dobrej jakości APS-C, w pozostałej jest to najczęściej Nikon. Pentaksem posługuję się przede wszystkim dlatego, że lubię go używać i dlatego praktycznie zawsze używam go prywatnie. I generalnie, nie uważam fotografii (poza bardzo specjalistycznymi jej działami) za zajęcie szczególnie trudne technicznie... Owszem, część wymaga specjalistycznego sprzętu i doświadczenia w danej dziedzinie, ale pod względem technicznym to są wciąż te same proste zasady.

Ja jestem ciagle zaskakiwany pytaniami o sprzet jakim sie posluguje . splywaja maile regularnie z roznych czesci eu.
Bo zajmujesz się bardzo specyficznym działem fotografii. Mnie nikt nie pyta o sprzęt, co najwyżej ja pytam, czy dany klient ma jakieś konkretne wymagania rozdzielczościowe (o ile widzę, że to ktoś kogo jest sens pytać ).

wynik zalezy od tego co bedziesz potrafil zu niego wyciagnac - a rezerwy sa-wyciagnac da sie duzo , zapewne wiecej niz sobie wyobrazasz.
Wiesz, przez wiele lat zajmowałem się postprocessingiem, w przeważającej większości cudzych zdjęć (reklama). Naprawdę "wyobrażam sobie", co można zrobić, tyle, że jak przyzwyczaisz się do dobrego, to nie bardzo chce Ci się potem rzeźbić, żeby ukryć wady obrazu.