Gdyby to był 6d2 z tymi ficzerami co ma ten K-1 i jeszcze ważył tyle co 6d to zdecydowanie bym dopłacił te $400 różnicy.
I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.
Mnie sie ten K1, przynajmniej w specyfikacji, bardzo podoba. A i cena na moje oko swietna.
Natomiast nie wiem co bym do tego mial zapiac. Canon w ostatnich latach dal ostro czadu i moja trojca 16-35/4, 24-70/4, 70-300L pozostaje bez odpowiednikow w innych systemach. A juz Pentax w tym wszystkim jest najbardziej dziurawy
Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/
Dla jednych ciekawe, dla drugich oczywiste. Poparte kilkuletnim doświadczeniem w obu systemach i odrobiną logiki. Jak chcesz komuś wmówić, że to ciekawe jak to niby Pentax z zawsze gorszym AF i niesystemowym kundelkiem miałby być gorszy od Canona z celnym systemowym szkłem, to cóż ... Ciekaw się dalej![]()
@radiki moze jak porownujesz pentaxa z kundlem to w takij samej pozycji postaw i canona... z systemowkami i 1 i 2 dobrze trafia, z kundlami (tyki ktore ja mialem) i 1 i 2 trafia slabo
Tak, tylko do Pentaxa z 35-tek najlepszym szkłem które możesz podpiąć jest właśnie Sigma, bo systemowej nie ma. Żeby nie było, cieszę się, że Pentax wypuszcza FF, mam sentyment do tego systemu, moja córka foci Pentaxem. Ale trudno będzie porównać go do Canona z L-kami, bo tu znajdziemy lepsze szkła oraz szybszy i celniejszy AF. Trzymam jednak kciuki za rozwój Pentaxa, bo dla nas im więcej konkurencji wśród producentów sprzętu, tym lepiej.