Strona 25 z 34 PierwszyPierwszy ... 152324252627 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 331

Wątek: Pentax FF

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie Odp: Pentax FF

Cytat Zamieszczone przez szwayko Zobacz posta
    Ile osób zostało ze sprzętem Pentaxa, po 10 latach jak weszły przystępne FF Canona i Nikona.
    Po forum Pentaxa widać, że zaawansowanych użytkowników można na palcach obu dłoni by policzyć.
    Forum nie jest wyznacznikiem ilości użytkowników tego systemu. K5 to bardzo fajna puszka, jak coś ciekawego się pojawi na FF to polecą w kierunku Pentaxa następni, szczególnie że szkieł do tego systemu przybyło

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Bez obaw. Forum to nie wyznacznik. Fujikowe też leży i kwiczy, zero ruchu a jakoś na brak użytkowników system nie narzeka...
    Fujikowe forum działa na nikoniarzach :-)
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta
    Forum nie jest wyznacznikiem ilości użytkowników tego systemu. K5 to bardzo fajna puszka, jak coś ciekawego się pojawi na FF to polecą w kierunku Pentaxa następni, szczególnie że szkieł do tego systemu przybyło
    Być może, natomiast skąd się mają brać ci "następni"? Rynek dslr topnieje. Dwa systemy zdominowały praktycznie pozostałości zupełnie. Wiadomo że zdarzają się skoczkowie ale jakiejś masowej migracji to ja bym się nie spodziewał. Domyślam się do kogo adresowany jest nowy Pentax ale moim zdaniem ta premiera przejdzie bez większego wstrząsu na rynku.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Cytat Zamieszczone przez szwayko Zobacz posta
    manipulacje ekranem - nowy patent
    Dla mnie porażka.

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Mnie ciekawi z kolei jak się sprawdzi AF w tej nowej puszce Pentaxa.
    Tzn, jak będzie się działo ze współpracą z obiektywami niesystemowymi.
    Fajnie, jakby chociaż Pentax się wyłamał i udostępnił pełną dokumentację ich systemu AF, tak żeby Sigma i Tamron nie musieli kombinować z reverse engineering.
    Ja co prawda nie narzekam na AF w swoich zabawkach, ale jestem romantycznym orendownikiem zmiany świata na lepsze
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Nie wiem jak Sigma,ale Tamron raczej dostal

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Wiem, dlatego realnie rozkminiam opcję że się dogadają - Pentax z Sigmą i Tamronem
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Być może, natomiast skąd się mają brać ci "następni"? Rynek dslr topnieje. Dwa systemy zdominowały praktycznie pozostałości zupełnie. Wiadomo że zdarzają się skoczkowie ale jakiejś masowej migracji to ja bym się nie spodziewał. Domyślam się do kogo adresowany jest nowy Pentax ale moim zdaniem ta premiera przejdzie bez większego wstrząsu na rynku.
    Wsród moich znajomych kilka osób ma Pentaxy, mają gdzieś fora, od zawsze 1 obiektyw a jak następuje wymiana to na inny model Pentaxa. Problemem Pentaxa był mały wybór szkieł, teraz mamy Sigmę, Tamrona. Brakuje puszki dla której zaawansowani userzy zostawia Canona czy Nikona. Niewiele do tego trzeba - dobry AF z Sigmą i Tamronem i pozamiatane. O jakość wykonania puszek nie ma się co bać. Rynek jest zdominowany tak jak kiedyś był przez Nokię, ile czasu zajęło Samsungowi zdominowanie rynku ?

Uzależniony Awatar RTSiak

Jeśli AF z sigmami będzie działał dobrze to byłbym w stanie zmienić system.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta
    Wsród moich znajomych kilka osób ma Pentaxy, mają gdzieś fora, od zawsze 1 obiektyw a jak następuje wymiana to na inny model Pentaxa. Problemem Pentaxa był mały wybór szkieł, teraz mamy Sigmę, Tamrona. Brakuje puszki dla której zaawansowani userzy zostawia Canona czy Nikona. Niewiele do tego trzeba - dobry AF z Sigmą i Tamronem i pozamiatane. O jakość wykonania puszek nie ma się co bać. Rynek jest zdominowany tak jak kiedyś był przez Nokię, ile czasu zajęło Samsungowi zdominowanie rynku ?

nie ma co porównywać, na rynku telefonów mieliśmy wtedy rewolucję, tu żadnej rewolucji nie będzie,

Olympus dwa razy miał szanse zdominować rynek foto, i wypuszczając 4/3 i później drugi raz z micro 4/3, jakby oba systemy były od razu przystosowane do FF to większość z nas tu obecnych pewnie rozmawiała by na forum Olka ;-) a tak 4/3 wyginął śmiercią naturalną i to samo kiedyś spotka m4/3

podoba mi się ten Pentax z wyglądu, taka cegła, szkoda że brakuje jakiegoś joya do sterowania,
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Strona 25 z 34 PierwszyPierwszy ... 152324252627 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów