Strona 21 z 34 PierwszyPierwszy ... 11192021222331 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 331

Wątek: Pentax FF

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Pentax FF

Cytat Zamieszczone przez Cień Zobacz posta
    No tak. Każda krytyka to "machanie szabelką", a jak ktoś wspomni o słabym zakresie tonalnym Canona.
    Ktos?
    Nie przeceniasz sie aby?
    60 postow w 7 lat i ani jednego zdjecia, to jest raczej nic.
    A wiec niejaki cien o nijakim dorobku uwaza, ze jest kims i wie najlepiej czym jest canon, choc zapewne nie mial go w reku.
    Ciekawe , najwiecej na temat slabosci canona wiedza ci, ktorzy go w ogole nie uzywaja.
    Nawet nie bardzo wiesz czym jest zakres tonalny.

Pokaz swoje wlasnoreczne zdjecie robione czym tam uzywaz , a pokaze ci jaki jest zakres tonalny canona. He?
    I jak znam teoretykow gawedziarzy, to sie okaze , ze zdjec pokazac nie mozesz, hi, hi, hi...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez Cień Zobacz posta
    Ależ wybiórczo patrzę na temat.
    Wiem że ta samokrytyka nie jest szczera ale Twoja argumentacja trafia kulą w płot całkowicie. Tu nie raz i nie dwa pojawiały się zupełnie przeciwne zarzuty, że to forum jest zbyt krytyczne wobec sprzętu Canona, prawdopodobnie z tego powodu były nawet problemy z nazwą /o ile wiem do dziś nie rozwiązane ostatecznie/. Gdybyś zamiast częstować ludzi tymi bezproduktywnymi wpisami, przejrzał niektóre wątki na forum to szybko byś się przekonał jak bardzo się mylisz.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Przede wszystkim to nie jest takie jednoznaczne, iz canon ma mniejszy zakres tonalny.
    Rzeczywiscie ma mniejszy na niskich czulosciach, na wyzszyvh i to wcale nie tak wysokich bo powyzej 400, 800 iso ma zakres szerszy. Canon sie do tego przyznaje. Jak twierdzi ma tak ustawiona matryce by na wysokich iso dac mozliwie niski szum.
    Wiedzac o tym, nie wpadamy w czarna rozpacz z powodu malego zakr.tonal.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Dokładnie tak jest jak piszesz, tak samo nie jest tak jednoznacznie źle z szumami na wysokich iso /niekiedy i takie krytyczne wpisy się pojawiają/ ale do tego trzeba znać system, robić zdjęcia a nie trollować na forum.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez Bechamot Zobacz posta
    Ktos?
    Nie przeceniasz sie aby?
    60 postow w 7 lat i ani jednego zdjecia, to jest raczej nic.
    A wiec niejaki cien o nijakim dorobku uwaza, ze jest kims i wie najlepiej czym jest canon, choc zapewne nie mial go w reku.
    Ciekawe , najwiecej na temat slabosci canona wiedza ci, ktorzy go w ogole nie uzywaja.
    Nawet nie bardzo wiesz czym jest zakres tonalny.

Pokaz swoje wlasnoreczne zdjecie robione czym tam uzywaz , a pokaze ci jaki jest zakres tonalny canona. He?
    I jak znam teoretykow gawedziarzy, to sie okaze , ze zdjec pokazac nie mozesz, hi, hi, hi...
    No tak, a teraz powiedz mi, co mają moje zdjęcia do czystych danych faktycznych jak DR? Typowy fanboy. Ty już wiesz wszystko o moim dorobku. Nieważne, że go nie widziałeś. Boże, wy jesteście jeszcze głupsi, niż mi się przed chwilą wydawało.

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Wiem że ta samokrytyka nie jest szczera ale Twoja argumentacja trafia kulą w płot całkowicie. Tu nie raz i nie dwa pojawiały się zupełnie przeciwne zarzuty, że to forum jest zbyt krytyczne wobec sprzętu Canona, prawdopodobnie z tego powodu były nawet problemy z nazwą /o ile wiem do dziś nie rozwiązane ostatecznie/. Gdybyś zamiast częstować ludzi tymi bezproduktywnymi wpisami, przejrzał niektóre wątki na forum to szybko byś się przekonał jak bardzo się mylisz.
    Wystarczy mi, że czytam ten wątek, gdzie kiedy napisać o słabym DR Canona, dowiaduję się o swoim nijakim dorobku, machaniu szabelką etc. To jest dopiero argumentacja!
    Ostatnio edytowane przez Cień ; 31-03-2015 o 01:24

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ja z kolei nie rozumiem po co pisać o tym w co drugim wątku?
    To ma mniej więcej taki sens, jak zaprzeczanie oczywistym faktom w co drugim wątku :-)
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Kazda osoba ktora wydaje nie male w koncu pieniadze, zdaje sobie sprawe z ulomnosci systemu. Niestety wszedzie sa braki.

Dla wielu osob Canon byl najlepszym wyjsciem.

Ciekawe co mieliby do powiedzenia N P i S, gdyby C kupil matryce od Sony?

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

ze migawka jest u konkurencji lepsza
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Pełne uzależnienie

przede wszystkim bodaj wszystkie wspolczesne dslr sa w stanie dostarczyc znakomity obraz.
    Jest bardzo dobrze lub w niektorych modelach jeszcze lepiej.
    to jest zupelnie normalne , ze ostatni , najnowszy model znanych producentow najczesciej ma najwiecej mozliwosci , pozostali w nastepnym wydaniu go przescigna.

Wiemy - wczesniej Canon zainwestowal majatek w matryce i byl bodaj najlepszy , pozniej sony ok miliard us (!) i aktualnie ma najlepsze matryce.
    Ale to nie jest przepasc jakosciowa.

Kazdy z wiekszym doswiadczeniem fotograf dochodzi kazdym wspolczesnym aparatem porownywalnej wielkosci matrycy do praktycznie takiego samego wyniku,
    roznice sa bez wiekszego znaczenia - je sie da zmniejszyc przez odpowiednie naswietlenie , obrobke. najwazniejsze to poznac wlasciwosci i ograniczenia aparatu.
    Nie ma istotnego znaczenia co sie bierze do reki , majac odpowiednie doswiadczenie , oby nie bylo uszkodzone.

jesli chlopcy pisza o slabym DR C - to wiedza to z optycznych - tam sie naczytali. Bo przeciez Canona w reku nie mieli , w kazdym razie nie dluzej niz " testujac " w MM lub podobnej instytucji.

Przeciez przezbywanie sie ktory jest lepszy P czy C i dlaczego to dziecinada - byc moze jest to wyzwanie dla intelektu gimbazy.

ktory dzidzius ma najladniejsze wiaderko w piaskownicy ? :-))))))))

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez Bechamot Zobacz posta
    Przede wszystkim to nie jest takie jednoznaczne, iz canon ma mniejszy zakres tonalny.
    Rzeczywiscie ma mniejszy na niskich czulosciach, na wyzszyvh i to wcale nie tak wysokich bo powyzej 400, 800 iso ma zakres szerszy. Canon sie do tego przyznaje. Jak twierdzi ma tak ustawiona matryce by na wysokich iso dac mozliwie niski szum.
    Wiedzac o tym, nie wpadamy w czarna rozpacz z powodu malego zakr.tonal.
    A konkretnie - sławetny ranking "Sport" DXO (któremu się wierzy albo nie w zależności od tego czy zgadza się z nasza teza) daje P K5ii 0.19 EV przewagi nad C7Dii. To jest prawie jedna piata stopa!

Natomiast DR to całe 2.0 EV przewagi dla P na ISO 100. To jest już coś, ale od ISO ~800 ta przewaga już jest żadna, a od ISO 1600 przewagę tycia ma C.

Jest o co drzeć szaty, zwłaszcza, że korpus DSLR to o wiele więcej parametröw niż tylko DR, a cały system to jeszcz o wiele, wiele, wiele więcej?

I dodatkowe zwłaszcza - (na co celnie zwrócił uwagę Bechamot) biorac pod uwagę dialektykę konkurencji-współpracy między japońskimi koncernami (jak nie przymierzajac między rodzinami w mafii cosa nostra) nie należy watpić, że Canon w końcu nam ten DR wydłuży.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Strona 21 z 34 PierwszyPierwszy ... 11192021222331 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów