to wszystko prawda co piszesz ( albo i nie ) tylko , ze swoje zale wylewasz pod niewlasciwyma adresem.
nikt z uzytkownikow forum CB ani red CB nie konstruowal canona. Napisz moze swoje uwagi do wytworcy i postaw ich na nogi.
Ne piszesz nic nowego. O tym, ze canon nie ma aktualnie najlepszych matryc na swiecie , to wiemy od chwili pojawienia sie n800 , a7 & co - czyli matryc sony.
Ale dzieki temu mozesz nie stawiac takich zarzutow - ze nie produkuje najlepszych matryc- sonemu.
( wole czytac narzekania na c od narzekan na S - bo te drugie mi sie juz dawno przejadly i sa malo kreatywne)
mnie taki stan rzeczy nawet bardzo odpowiada. Zmusza mnie to do uzycia inteligencji w celu obejscia ograniczen wynikajacych z niedoskonalosci aparatu.
Jesli pojawi sie aparat doskonaly , taki ktory uczyni wysilek intelektu zbednym , natychmiast zmienie zainteresowanie.
Poslugujesz sie jesli dobrze zrozumialem pentaxem - czyli aps -c . Wynika z tego ze nie robisz rzeczy szczegolnie waznych czy trudnych technicznie - skad wiec masz wiedziec co jest naprawde waznym i odgrywa istotna role ?
Ja jestem ciagle zaskakiwany pytaniami o sprzet jakim sie posluguje . splywaja maile regularnie z roznych czesci eu.
dla przykladu ostatni :
"Freitag, 27. März 2015, 22:30
Deine Kamera zum Fotografieren
Servus P....,
nachdem ich immer wieder Deine Panoramen bewundere möchte ich Dich einmal was fragen.
Mir fallen in Deinen Bildern immer wieder die scharfen rauschfreien Aufnahmen auf."
odpowiadam - stary majacy ponad 200 000 wyzwolen c5mk2 i nie ma potrzeby wymiany ( dlugi czas poslugiwalem sie rownolegle n800d).
widac dla sporej czesci jest to ciagle atrakcyjna jakosc obrazu.
jak to mozliwe ?
a no tak, ze to nie aparat robi zdjecia , tylko fotograf aparatem.
wynik zalezy od tego co bedziesz potrafil zu niego wyciagnac - a rezerwy sa-wyciagnac da sie duzo , zapewne wiecej niz sobie wyobrazasz.