Strona 18 z 34 PierwszyPierwszy ... 8161718192028 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 331

Wątek: Pentax FF

Coś już napisał

Domyślnie Odp: Pentax FF

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Skoro nie chcesz wskazać konkretów to bardzo proszę nie rzucaj słów na wiatr /o "pisaniu bzdur"/
    Konkrety wskazałem w cytatach wcześniej i odniosłem się do nich - nie widzę powodu, żeby się powtarzać. Nie masz ochoty wrócić do wcześniejszych postów, to Twój problem, nie mój.

bo to jest tu bardzo niemile widziane i traktowane jak trollowanie.
    To chyba powinniście zajrzeć do słownika, i przeczytać co kryje się pod hasłem "trollowanie".

Pełne uzależnienie Awatar zysk

jaad75,
    nie wiem czego się spodziewałeś na forum Canona ?
    jakiejś specjalnej życzliwości dla Pentaxa ?
    Migracji z C na P ?
    Lekkie złośliwości przeplatane z rzeczywistością odnośnie systemów to norma przecież.
    Przypomnij sobie dziesiątki pogardliwych postów na polskim forum pentaxowym
    pod adresem C i N.Ja wciąż czuję duża sympatię do Pentaxa i to tyle i aż tyle.
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez zysk Zobacz posta
    nie wiem czego się spodziewałeś na forum Canona ?
    jakiejś specjalnej życzliwości dla Pentaxa ?
    Migracji z C na P ?
    Nic z tych rzeczy. Obiektywizmu, popartego minimum wiedzy.

Przypomnij sobie dziesiątki pogardliwych postów na polskim forum pentaxowym
    pod adresem C i N.
    To są m.in. właśnie wspomniane bzdury, z powodu których się "produkuję".
    Nie ma i nie było "dziesiątek pogardliwych postów pod adresem C i N" na wspomnianym forum - robisz im czarny PR, bo zostałeś zbanowany. I na pewno nie dlatego, że zmieniłeś system, bo innosystemowców nikt tam nie tępi - pewnie można by prześledzić posty użytkownika "zamach", albo zapytać administracji o powód.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Przecież to tylko 10 kg ,
    zabieram zawsze ten komplet.
    głupio byłoby zostawić którykolwiek obiektyw,
    tak się pięknie zazębiają .
    Jakiś czas temu też tak robiłem, już mi się odechciało .

Cytat Zamieszczone przez jaad75 Zobacz posta
    Konkrety wskazałem w cytatach wcześniej i odniosłem się do nich - nie widzę powodu, żeby się powtarzać. Nie masz ochoty wrócić do wcześniejszych postów, to Twój problem, nie mój.
    Czego się tak boisz że nie chcesz wskazać konkretnie tych postów i tych cytatów w których jak to uprzejmie określiłeś "ktoś pisze bzdury"? Co za problem?
    A do postów wróciłem i dlatego pytam.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Jakiś czas temu też tak robiłem, już mi się odechciało
    Pewnie kiedyś tego doczekam .
    Nie ma i nie było "dziesiątek pogardliwych postów pod adresem C i N" na wspomnianym forum
    Przyjacielu,nie jestem jakiś ajpien aby robić backupy takich bzdur ,a tym bardziej pokazywać na udowodnienie swojej racji.
    Ładnych kilka lat to wystrczajacy czas aby widzieć/zauważyć różne rzeczy.
    Chyba nie sądzisz ,że zmieniłem samochód ,bo mechanik mojej marki to niedouczony cymbał ? .
    Myśląc takimi kategoriami ,nie jeździłbym nawet rowerem.
    Ileż to razy podkresliłem na tym forum,że Pentax to świetny system ?
    WIELOKROTNIE
    Boli Ciebie ,ze innych stać na zmianę ? a Ciebie nie i dorabiasz ideologię do wybranego zdania ? .
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Coś już napisał

Czego się tak boisz że nie chcesz wskazać konkretnie tych postów i tych cytatów w których jak to uprzejmie określiłeś "ktoś pisze bzdury"? Co za problem?
    Boję? Dobrze się czujesz? Zwyczajnie mi się nie chce i nie widzę takiej potrzeby - jak dla mnie, sprawa jest oczywista. Kto ma będzie miał ochotę, to sobie do nich wróci - aż tak wiele postów tu nie napisałem.

Przyjacielu,nie jestem jakiś ajpien aby robić backupy takich bzdur ,a tym bardziej pokazywać na udowodnienie swojej racji.
    Ładnych kilka lat to wystrczajacy czas aby widzieć/zauważyć różne rzeczy.
    Zdaje się, że bywam na wspomnianym forum znacznie dłużej niż Ty (wliczając w to Twoje przebywanie tam w nowym, damskim wcieleniu) i jakoś nie widzę tam niczego, co opisujesz. Wręcz jest to wyjątkowo przyjazne innym systemom forum. Aż za bardzo.
    Chyba nie sądzisz ,że zmieniłem samochód ,bo mechanik mojej marki to niedouczony cymbał ? .
    Myśląc takimi kategoriami ,nie jeździłbym nawet rowerem.
    A to zdaje się aluzja do Tych, którzy Cię zbanowali? Kolejnego nicka Ci nie zbanowali (podobnie jak Kwapiszonowi vel sektoid vel Limited77), więc albo są baardzo niedouczeni, albo bardzo wyrozumiali...

Boli Ciebie ,ze innych stać na zmianę ? a Ciebie nie i dorabiasz ideologię do wybranego zdania ? .
    Ile Ty masz dziecko lat?

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Panowie spokojnie . Juz ustalilismy, ze Canon nie ma matrycy a Pentax szkla i FF. Wychodzimy na zero poniewaz nikt tu nie moze robic zdjec .

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Ile Ty masz dziecko lat?

Czytałem Twoje wcześniejsze teksty, również na forum optycznych i miałem Cię za zrównoważonego człowieka o sporej wiedzy w tej materii.

Tymczasem pokazałeś jakąś inna osobowość.
    Po co ta agresja (słowna), przecież nikt nie pisze tutaj po to, aby pozbywać się własnych frustracji. Czemu ma służyć to wypominanie zyskowi jakichś banów z innego forum ?
    Pokazaniu, że jesteś lepszy, sprytnieszy, bardziej dociekliwy ?

Przecież piszemy tu i teraz o FF Pentaxa i chętnie bym o tym pocztał, a tak rozleci się kolejny wątek przez "osobiste wycieczki".

Jako samochodziarz proponuję "wrzuć na luz"€, zaproś kogoś na piwko czy wódeczkę, może kobitkę

Zdrowia życzę.
    Ostatnio edytowane przez RobertON ; 27-03-2015 o 10:33

Pełne uzależnienie

Jeśli chodzi o mnie to kibicuję pentaxowi (nawet mam w szafce korpus i szkło pentaxa) podobnie jak kibicuję sony czy olympusowi bo tylko zdrowa konkurencja może przełamać ten duopol jaki oglądamy od pewnego czasu. życzę pentaxowi jak najszybszego wprowadzenia fullfrejma i całego kompletu szkieł do niego, ale sprowadzanie dyskusji do "jak wam canon zrobi matrycę" na pewno nie pomaga takim wątkom.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
    Wychodzimy na zero poniewaz nikt tu nie moze robic zdjec .
    Tylko, że ja akurat nic takiego nie napisałem.
    Cytat Zamieszczone przez RobertON Zobacz posta
    Po co ta agresja (słowna), przecież nikt nie pisze tutaj po to, aby pozbywać się własnych frustracji. Czemu ma służyć to wypominanie zyskowi jakichś banów z innego forum ?
    To poprostu wyjaśnia dziwną skłonność do wtrętów na temat polskiego forum Pentaksa. Nie zauważyłeś? Ja bym to właśnie podpiął po "pozbywanie się własnych frustracji". A pytanie o wiek jest dość zasadne jeśli ktoś wyskakuje z tekstem, jak cytowany fragment.

Cytat Zamieszczone przez RobertON Zobacz posta
    Przecież piszemy tu i teraz o FF Pentaxa i chętnie bym o tym pocztał, a tak rozleci się kolejny wątek przez "osobiste wycieczki".
    "Osobiste wycieczki" są wynikiem przeszłości niektórych osób - trudno do niej nie wracać, jeśli same te osoby chcą do niej wracać i podpierają się faktami z niej. Osobiście mogę do czasu traktować czyjś nowy nick jak kolejną czystą kartę, ale jeśli sama ta osoba nawiązuje do przeszłości próbując do tego przeinaczać rzeczywistość, to trudno być wobec tego obojętnym.

A co do FF, to nic nowego nie słychać, poza pracami nad Pentaksową wersją Hasselbladowego Multi-Shota, w wersji true color (co być może będzie dotyczyło także starszych korpusów) i zachwytami norweskiego ambasadora marki nad AF w nowym DFA*70-200 (co generalnie było do przewidzenia).

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    ale sprowadzanie dyskusji do "jak wam canon zrobi matrycę" na pewno nie pomaga takim wątkom.
    Widzisz, tylko że ja nie twierdzę, że Canonami nie da się robić zdjęć, natomiast nigdy nie zrozumiem ignorowania faktu, że matryce są zapóźnione i niedopracowane w stosunku do konkurencji, na zasadzie "bo mnie w tysiącach zdjęć to nie było potrzebne". Ja nie robię zdjęć na długim tele i nie są mi one do szczęścia potrzebne, ale nie będę twierdził, że Pentax ma tu aktualnie bogatą ofertę (choć wcale nie ma takiej ubogiej, jak niektórzy sugerują). Podobnie sytuacja wygląda z AF-C, czy po Waszemu AI-Servo - mnie wystarcza do moich zastosowań, ale nie twierdzę, że Pentax jest tu dobry, czy nawet przeciętny (pomijając K-3), bo ten tryb jest póki co poniżej przeciętnej (choć wciąż da się robić Pentaksami dynamiczne zdjęcia).

Strona 18 z 34 PierwszyPierwszy ... 8161718192028 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów