-
Odp: Pentax FF
Jak na razie, to ja tutaj widzę wyznawców, a nie na forum Pentaxa. Jak założyłem tam temat o tym, że chciałbym się przesiąść na Pentaxa, to wszyscy mi odradzali. Tutaj widzę pojazd po Pentaxie po całości i nazywanie pentaksiarzy wyznawcami. Hmm...
A tu się okazuje, że Pentax robi fotki i to całkiem fajne: LuxuriaBlog.pl Âť Thank you Lord, I’m de Woman
Siedzę w Nikonie i sam mam ochotę przejść do Pentaxa. Na FF mnie na razie nie stać. Pentax robi bardzo fajne, uszczelnione, solidne aparaty. Daje też dobre matryce i niezły AF. Jedynym problemem jest dla mnie rynek wtórny. W Nikonie wkurzają od wielu lat wpadki i gówniany serwis. Szkła też wydają się trochę mało ostre w porównaniu z innymi systemami (ale tutaj w pełni nie jestem pewny, bazuję na porównaniach znalezionych na youtubie i przeglądaniu zdjęć makro na pewnym polskim forum, gdzie Canon wydaje się dawać sporo lepsze rezultaty od Nikona - jeśli chodzi o szkła). Canon ma znowu trochę słabe matryce w porównaniu z pozostałymi systemami.
Uprawnienia umieszczania postów