Strona 15 z 34 PierwszyPierwszy ... 5131415161725 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 331

Wątek: Pentax FF

Coś już napisał

Domyślnie Odp: Pentax FF

Cytat Zamieszczone przez Kwapiszon Zobacz posta
    Świat wchodzi w 50 Mpix
    Pentax ma 50MPix od ponad roku. Nieporównywalnie lepiej obrazujące, od tego, co pokazał "świat".

Cytat Zamieszczone przez Kwapiszon Zobacz posta
    Taa. Świat wchodzi w 50 Mpix, a Pentax lepi FF na drukarce i wypuścił ..... szkło

Szkła - nie szkło i kolejne w tym roku juz sa zapowiedziane
    Az tyle potrzeba Ci Mpix? Co ten marketing robi z ludzi....
    moze u-lepi-sz bardziej mądrą wypowiedz - zamiast wymyslac hejty - aby bylo o czyms porozmawiac

Coś już napisał

Jak na razie, to ja tutaj widzę wyznawców, a nie na forum Pentaxa. Jak założyłem tam temat o tym, że chciałbym się przesiąść na Pentaxa, to wszyscy mi odradzali. Tutaj widzę pojazd po Pentaxie po całości i nazywanie pentaksiarzy wyznawcami. Hmm...

A tu się okazuje, że Pentax robi fotki i to całkiem fajne: LuxuriaBlog.pl Âť Thank you Lord, I’m de Woman

Siedzę w Nikonie i sam mam ochotę przejść do Pentaxa. Na FF mnie na razie nie stać. Pentax robi bardzo fajne, uszczelnione, solidne aparaty. Daje też dobre matryce i niezły AF. Jedynym problemem jest dla mnie rynek wtórny. W Nikonie wkurzają od wielu lat wpadki i gówniany serwis. Szkła też wydają się trochę mało ostre w porównaniu z innymi systemami (ale tutaj w pełni nie jestem pewny, bazuję na porównaniach znalezionych na youtubie i przeglądaniu zdjęć makro na pewnym polskim forum, gdzie Canon wydaje się dawać sporo lepsze rezultaty od Nikona - jeśli chodzi o szkła). Canon ma znowu trochę słabe matryce w porównaniu z pozostałymi systemami.

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Ciekawe opinie o Pentaksiarzach .Jeszcze ciekawsze: ilu kolegów zmieniło cropa Pentaxa na cropa innego systemu ?
    IMHO:
    Dziś poziom rozwiązań technologicznych jest na podobnym poziomie
    i tylko "analitycy ,wkreślarze" widzą różnicę w jakości fotek,
    a tu i tak ma spory odział( w efekcie końcowym) PP i użyte obiektywy.
    Amatorzy fotografujacy ( a tym bardziej ich odbiorcy)na potrzeby albumowe lub internetu nie zauważą różnicy.
    Po ponad 8 latach z Pentaxem zmieniłem system na C ,najbardziej z ciekawości :
    Jak to jest z FF C (bo profi to C albo N) i innymi kultowymi ELKAMI.
    Teraz wiem ,i szczrze mówiąc ,gdyby to było łatwe i tanie pobawiłbym się chętnie innym systemem
    nie przywiązując jakiej specjalnej wagi do sentymentu.
    A nawiasem mówiąc polskie forum Pentaxa nie jest"ambasadorem" tej marki.
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Bywalec

Cytat Zamieszczone przez Cień Zobacz posta
    Jak na razie, to ja tutaj widzę wyznawców, a nie na forum Pentaxa. Jak założyłem tam temat o tym, że chciałbym się przesiąść na Pentaxa, to wszyscy mi odradzali. Tutaj widzę pojazd po Pentaxie po całości i nazywanie pentaksiarzy wyznawcami. Hmm...
    Bo to wbrew opinii tutejszej większości normalni ludzie, którzy znają zalety i wady systemów, a nie zakręceni wyznawcy...
    | D7100 | 12-24/4 | 70-200/2.8 | 150-600/5-6.3 |

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Jak na razie, to ja tutaj widzę wyznawców, a nie na forum Pentaxa. Jak założyłem tam temat o tym, że chciałbym się przesiąść na Pentaxa, to wszyscy mi odradzali.
    Tu tez koledzy radziliby na pozostanie w starym systemie i inwestycje w szklarnie oraz warsztat.

A Pentax jak kazdy system ma wady i zalety.

Coś już napisał

Szczerze mówiąc po zagrywkach Nikona mam ochotę zmienić na cokolwiek. D7000 - problemy z AF. D7100 - banding, nieprawidłowa współpraca z Sigmą 17-50mm. Niższe serie - wykastrowane z pomiaru światła z manualami. Szkła - takie sobie.

Bywalec

Szczerze mówiąc po zagrywkach Nikona mam ochotę zmienić na cokolwiek. D7000 - problemy z AF. D7100 - banding, nieprawidłowa współpraca z Sigmą 17-50mm. Niższe serie - wykastrowane z pomiaru światła z manualami. Szkła - takie sobie.
    Nie bardzo orientujęsię w testach, ale ktoś u Optycznych pisał, że wszystkie (APSC?) canona mają banding.
    | D7100 | 12-24/4 | 70-200/2.8 | 150-600/5-6.3 |

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez busz Zobacz posta
    wszystkie (APSC?) canona mają banding
    Nie tylko APS-C.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez busz Zobacz posta
    Nie bardzo orientujęsię w testach, ale ktoś u Optycznych pisał, że wszystkie (APSC?) canona mają banding.
    a ktos u Nieoptycznych pisal, ze wszystkie Ople to szajs, a kazdy pijak to zlodziej...

no a ciocia matki kolegi mojego wujka to w ogole powiedziala, ze widziala jak syn pana z telewizji robil zdjecia takim Canonem, co to nawet na korpusie mial banding...

ludzie, prosze...

z cropowych korpusow Canona przerobilem 10D, 30D, 450D, 40D, 600D. razem do kupy co najmniej 30 tysiecy zdjec. nigdy nie mialem problemow z bandingiem.
    z tym ze ja nie wyciagam fot z cieni o 3 EV. w tych aparat jest swiatlomierz i wbrew pozorom jest bardzo latwy w obsludze. nawet nie musial mi nikt na optycznych napisac, ze wszystkie APSC Canona maja taki swiatlomierz...

Cytat Zamieszczone przez jaad75 Zobacz posta
    Nie tylko APS-C.
    a ilu uzywales? mam na mysli, zeby focic regularnie a nie miec raz w rece albo widziec przez polke w sklepie

5D mark I nie mial zadnych problemow z bandingiem. w 5D mkII mozna bylo to zobaczyc, jesli sie mocno podciagnelo cienie - w osobistym przypadku znalazl bym moze ze 20 zdjec (na ponad 15 tysiecy wykonanych tym korpusem) gdzie to mozna dostrzec. w 6D temat nie istnieje, ta matryca jest tonalnie kosmiczna...
    www albo tez flickr

Strona 15 z 34 PierwszyPierwszy ... 5131415161725 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów