Cytat Zamieszczone przez Lucas1981r Zobacz posta
Ale nikt przeciez nie napisal ze nastapi jakas wielka zmiana - ale moim zdaniem do gry o FF wejdzie powazny gracz - co powinno tylko cieszyc nas uzytkownikow/klientow ze wieksza bedzie konkurencja. Ta oferta bedzie bardziej skierowana dla nowych uzytkownikow co dopiero beda wchodzic w FF,ale nie skreslam tych co juz maja - patrzac na znajomych co maja D600/D700 5D MI czy II i mieli w planach cos nowszeo kupic - wiekszosc sie wstrzymuje czekajac do P pokaze.
Co do znajomych to ja bym jednak się na nich nie oglądał. Ja mam takich że nie wyobrażam sobie co by musiał oferować Pentax żeby ich zmobilizować do przesiadki. Przy czym wszyscy co mają FF to bardzo świadomi użytkownicy mający pod FF już sporą szklarnię.
Co do konkurencji to na co liczysz w tym względzie?

Cytat Zamieszczone przez Lucas1981r Zobacz posta
Co do Sony - nigdy nie uwazalem ich za powaznego gracza - tyle czasu na rynku i nadal nie grzesza szklami - to juz w ostatnim czasie bardziej Fuji i Samsung atakuja bardziej do przodu. Wielu moich znajomych rzuczilo sie na NEXy - ale to tylko przez raklamy/marketing - teraz wiekszosc juz w tym nie siedzi.
Sony trudno lekceważyć. Ich potencjał nie pozwalał w każdym razie na bagatelizowanie ich jako poważnej konkurencji. Końcowo okazało się że jednak duopol jest tragicznie trudny do ruszenia.