dalej na szybko ....
poprawiono znacząco szybkość nie sprawdzałem aptekarsko o ile ale to się mocno czuje - może być nawet dwa razy szybszy
punkty zaczepienia maski jakoś do mnie nie przemawiają (dla mnie to dinks który przeszkadza w pracy), może dlatego że nie maluję skomplikowanych masek w odrawiaczu , nie zauważyłem również wolniejszego malowania maski ale moje maski są wyjątkowo nieskomplikowane.
v8 to nie jest rewolucja raczej ewolucja, czy zasługuje na nowy duży numer wersji? chyba tak ale odczuwam pewien niedosyt.
ja również byłem zachwycony silnikiem wersji 6 ale jakoś przywykłem do v7, przy v8 nie widać rewolucyjnych zmian w silniku więc kociokwiku po ugradzie nie ma
to co najbardziej odczułem:
1.szybkość
2.ktoś zlikwidował (w końcu) idiotyczne i nadmiarowe komunikaty o zakończeniu przetwarzania i okienko o przetwarzaniu - dziękuję - zwykle robię jedno zdjęcie na raz i nie potrzebuję żadnego komunikatu że się zrobiło.
3.zlikwidowali upierdliwy bug przesuwający pasek miniaturek na początek albo gdzieś przy minimalizacji okna aplikacji
czego brakuje:
interfejs LR5 do usuwania aberracji jest lepszy i daje się przełączyć na sterowanie ręczne