Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Canon EF 400mm f/4 DO IS II USM

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Canon EF 400mm f/4 DO IS II USM

Nowa wersja znanego szkła.
    Official: Canon EF 400mm f/4 DO IS II ÂŤ Canon Rumors
    Ciekawe jak będzie z jakością optyczną, bo poprzednik nie zwalał z nóg - szczególnie w odniesieniu do ceny.
    No i wygląda jednak też na to że całkowicie nie zarzucili tej technologii. Podobno mają być kolejne premiery.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: Canon EF 400mm f/4 DO IS II USM

MTF-y wyglądają bardzo zachęcająco. Dobrze by było, żeby wreszcie coś porządnego wyszło z tej technologii. Inna rzecz, że akurat 400/4 to niezbyt szczęśliwie wybrana konfiguracja. Podejrzewam, że większość wybierze jednak tradycyjne 300/2.8 II, zwłaszcza po ostatnich obniżkach.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Zobaczymy. Dla podróżników lekkość i wielkość to argument nie do przecenienia.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Ja bym chętnie przytulił takie 400/4. Chyba chętniej niż 300/2,8.
    Stara wersja jest mocno krytykowana ale kiedyś spotkałem się z tym szkłem w plenerze i kumpel porównywał swoje 500.4. Różnica zauważalna ale raczej nie powalająca, dla dociekliwych.
    KAWAŁEK MOJEGO ŚWIATA - http://bodak.manifo.com

Uzależniony Awatar tryton
    Miasto
    Kraków

Dla wędrowców pieszych raczej nadal 400 f5,6 będzie wygodniejszy choć światła będzie im szkoda.
    Tryton
    --------------------------------------------------------------
    5DmkIII, 40D, 17-40L f4, 24-105L f4 IS, 50 f1.8 II, 85 f1.8, 100 f2.8L IS macro, 100-400L f4.5-5.6 IS

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Zobaczymy. Dla podróżników lekkość i wielkość to argument nie do przecenienia.
    Kiedy właśnie ta 300/2.8 podobna jest rozmiarami i wagą. I ładnie współpracuje z TC 1,4x III. Ale myślę, że przyjdzie pora na większe szkła DO (np. 600/4 czy 800/5.6) i tam różnica będzie być może bardziej przekonywująca.

Uprawnienia umieszczania postów