nie może być od ręki bo dopiero w grudniu będzie wysyłane. Teraz jedynie preorder
nie może być od ręki bo dopiero w grudniu będzie wysyłane. Teraz jedynie preorder
SONY
Ręka jest jak najbardziej pewna. Zrobiłem z nimi dwie transakcje bez żadnych zgrzytów.
Natomiast dopiero co ukazał się test jakości optycznej tego obiektywu i moim zdaniem widać po nim, że deklaracje w MTF-ach nie za bardzo się spełniają.
Canon EF 24-105mm f/3.5-5.6 IS STM Lens Image Quality
Na razie są wyniki zdjęć tablicy testowej, ale opisu autor jeszcze nie zamieścił. I tak widać, że jednak STM nie dorównuje elce w pełnym zakresie. Jest trochę lepiej na 24 mm, zwłaszcza z uwagi na mniejszą dystorsję, bo aberracja chromatyczna jest na podobnym poziomie.
Od 50mm wzwyż zaczyna się robić znacznie gorzej, chociaż nie jest dramatycznie. Sytuację poprawia przymykanie do co najmniej f8.
EOS 550D, 6D, M2, M5, 80D, 7D II, kit 18-55 IS, EF-S 55-250 IS STM, EF-M 4-5,6/11-22 STM, EF-M 3,5-5,6/18-55 STM, EF-M 2/22 STM, EF 3,5-4,5/28-70, EF 1,8/50 Mk 1 i STM, EF 100-400L II, Tamron 100-400, Olympusy OM-1, OM-2N, OM-4, OM-10, stałki i zoomy Zuiko od 24 do 200 mm.
Nieprawda, Azja ma własną dystrybucję, to zupełnie co innego.
Co do samego obiektywu, to pewnie ma być tani kit do video. Inna rzecz, że na razie nie za bardzo wiadomo do jakiej puszki
A przy okazji: po dwóch tygodniach używania bez przerwy tylko obiektywu STM, musiałem wrócić do USM. O jej, ale to głośne, a jak szarpie korpusem![]()
Od kiedy okazało się że 7D nie jest następcą 50D a serie XXD ( 60D ) zdegradował do poziomu bliższego XXXD a potem wypuścił 6D podejrzewam , że niedługo pojawi się lustrzanka z parametrami dawnej linii XXD która będzie miała FF - i właśnie do takiego modelu (80D albo 90D ???) będzie ten KIT - ewentualnie tymczasowo będzie zestaw 6D+24-105STM
R3 + RF85LDS
Mi bardziej chodziło nie tyle o pozycjonowanie korpusów, a o fakt, że na razie nie ma FF z Dual Pixel, a bez tego sens STM jest praktycznie żaden. Oczywiście jest prawdopodobne, że 6d2 będzie mieć Dual Pixel, ale nie jest to pewne![]()
530 € za CANON EF 24-105mm F3.5-5.6 IS STM, ciut drogo jak na jakość.
Canon EF 24-105mm f/3.5-5.6 IS STM : Specifications and Opinions [JuzaPhoto] jak tak patrze na jakość obrazka , wcale mnie nie zachwyca.
Już tam wolę swoją L .
w tej cenie przegrywa z L na starcie
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
to szkiełko jest już dostępne w krakowskim Fotoplusie
cena - ok. 2.150, czyli tragedii nie ma
muszę się wybrać i podpiąć do mojego 6D
jednak z opinii w necie wynika, że nie jest to wybitny obiektyw